Шефката на "Олимпик" в Пловдив: Крещят ни "Взехте парите и избягахте"

https://www.24chasa.bg/region/article/7010515 www.24chasa.bg
Пепа Деведжиева

Общински болници горят със застраховките

Работим под страшен натиск. Хора идват, викат и крещят "Взехте парите и избягахте", а ние сме едни изпълнители. Това разказа шефката на пловдивския клон на обявената в несъстоятелност "Олимпик" Пепа Деведжиева. Тя е общински съветник от Реформаторския блок и е сключила застраховки с общински здравни заведения в града. Сега те горят, показа репортерска проверка.

"Хубаво е, че нямаме щети към момента и ще си търсим сумите за периода извън застраховките", обясни зам.-кметът Розалин Петков.

По думите му МБАЛ "Св. Мина", както и ДКЦ-тата ІІ, ІV, V, VІ, VІІ, "Изток" и "Пловдив" са обвързани с кипърската компания.  Застраховките са сключени с решение на местния парламент, в който Деведжиева е зам.-председател.  Според Петков няма конфликт на интереси, тъй като съветничката не участвала в гласуването при избора на застраховател.

"Оставащият период на застраховките е малък и тези заведения ще се насочат към други компании", добави зам.-кметът. Той твърди, че годишните полици били от порядъка на 1000-2000 лева. Самата община нямала нито една полица с "Олимпик".

Деведжиева пък твърди, че само три ДКЦ-та имали застраховки в кипърската компания. Техните полици били на вноски и вторият падеж бил на 1 август. "Не сме им взели парите, могат да си сключат договор с друг застраховател", каза тя. Единствено на "Св. Мина" полицата била до края на годината. Тя е за имуществена и професионална застраховка на лекарите.

Деведжиева обясни, че и занапред ще продължи да се занимава с такава дейност, но към друг брокер.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Борислав РАДОСЛАВОВ "Мечтая да работя и сама да изкарвам пари, за да живея нормален живот. Мога да шия всякакви дрехи - рокли, блузи, панталони, поли. Събирам пари, откъдето успея, за да си купя електронна шевна машина." Това споделя пред "България Днес" столичанката Даниела Стаменова. Жената е с два ампутирана крака след лекарска грешка.

Писател в чалготека мачка дупета и мята салфетки... Възможно е! Музикалното явление Папи Ханс, известен и като твореца Константин Трендафилов, направи дебюта си в чалга средите. Той имаше участие в дискотека в Студентски град в столицата, което изпълни по всички правила на кръшния жанр. Папи Ханс намачка голите дупета на танцьорките,

Камикадзето се поти, има тикове и шепне молитви! Това гласят инструкциите за разпознаване на терористи, които са утвърдени от кмета на община Пазарджик Тодор Попов. Списъкът с указания към гражданите беше разпространен публично и предизвика светкавичен интерес с детайлните си описания. В документа в 12 точки е посочено,