Рояци комари в Пловдив, пръскат всеки ден, но те не умират

https://www.24chasa.bg/region/article/7019650 www.24chasa.bg
Общинари твърдят, че всеки ден пръскат, но комарите не си отиват.

На рояци се носят из Пловдив всяка вечер комари, а около Марица е ужас, оплакват се граждани. По думите им всяка година е имало, но като тази - отдавна не помнят.

"Не сме спирали, всеки ден пръскаме. Графикът този месец е пълен. В някои райони екипите са минали по няколко пъти", обясни Йорданка Цонева от дирекция "Екология". Причина за наличието на комари са юлските валежи. "Дъжд, слънце и пак дъжд. Водата не можеше да изсъхне. Парковете са раззеленени - прекрасни условия за комари", допълни тя. Според нея не бива да се пренебрегва, че през Пловдив минава река с разливи, отделно има и канали със застояла вода, които са потенциални биотопи. Отделно в близките населени места оризищата били рай за комарите, които прииждали.

Акцията се извършва от "Дезинфекционна станция". През август всеки ден екипите й пръскат за възрастни комари, а на 7-ми и 29-и - за ларви, но нямало как да се изтребят всички до крак. Кампанията щяла да продължи и през септември. Успоредно третират и за кърлежи, тъй като сега е вторият пик в размножаването им. В понеделник са пръскали тревите около Гребната база, а във вторник и четвъртък - площадките за разходка на домашни кучета.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.