Китайският Инчуан стана тринадесетият побратимен град на Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/7021181 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Авторката

Кметът на община Монтана Златко Живков и зам. кметът на китайския град Инчуан г-н Сун Сюецин подписаха споразумение за създаване на приятелски взаимоотношения. За целта на двудневно посещение в областния град пристигна делегация от Нинся - хуейски автономен регион на Китайската Народна Република.

В споразумението, което влиза в сила от днес, се изразява желание за взаимното сътрудничество и приятелство между двата града в областта на търговията, науката и технологиите, хранително-вкусовата промишленост, културата и други сфери с цел насърчаване на общия просперитет и развитие на двата района.

В началото на срещата днес присъстващите видяха кратки рекламни филми за Инчуан и Монтана. Според гостите, двата града имат много общо по между си – възможности за бизнес, природни дадености, културни изяви, а най-впечатляваща е сърдечността на хората. Кметът Златко Живков подари на всеки от тях раница с туристически принадлежности като символ на бъдещите контакти. Той получи пано с Бога на слънцето, което по думите на г-н Сюецин представлява Лунен календар и подчерта, че подобна скална рисунка има в пещерата „Магура”.

По време на престоя си тук гостите от Китай се срещнаха с представители на местния бизнес в Технологичния парк и посетиха поделенията на фирма „Компас” и завода за палета „Палемонтех”.

Програмата включва посещение на исторически забележителности в областния град и Белоградчишките скали.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.