Община Добричка даде на държавата 7 язовира

https://www.24chasa.bg/novini/article/7032069 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

За 7 язовира от община Добричка да бъдат прехвърлени безвъзмездно на държавата гласуваха общинските съветници. Това са язовирите „Алцек”, „Бенковски”,”Воднянци”, „Вратарите”, „Карапелит”, „Полк. Минково”, „Смолница 2”.

На територията на община Добричка има 14 язовира. Състоянието им е определено като неизправно, неработоспособно.

Съгласно анализи, средствата за привеждане на язовирите в нормално състояние варират от 59 000 до 672 500 лв., а средствата , необходими за ликвидирането им, са от 24 500 до 82 500 лв.

За предаването на язовирите на държавата се изисква и съгласието на кметовете и кметските наместници по селата. Кметове не са дали съгласие за язовирите „Златия 2 ”, „Плачи дол” – 1 и 2, „Фелдфебел Дяноково” – 1 и 2.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа