Община Добричка даде на държавата 7 язовира

https://www.24chasa.bg/novini/article/7032069 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

За 7 язовира от община Добричка да бъдат прехвърлени безвъзмездно на държавата гласуваха общинските съветници. Това са язовирите „Алцек”, „Бенковски”,”Воднянци”, „Вратарите”, „Карапелит”, „Полк. Минково”, „Смолница 2”.

На територията на община Добричка има 14 язовира. Състоянието им е определено като неизправно, неработоспособно.

Съгласно анализи, средствата за привеждане на язовирите в нормално състояние варират от 59 000 до 672 500 лв., а средствата , необходими за ликвидирането им, са от 24 500 до 82 500 лв.

За предаването на язовирите на държавата се изисква и съгласието на кметовете и кметските наместници по селата. Кметове не са дали съгласие за язовирите „Златия 2 ”, „Плачи дол” – 1 и 2, „Фелдфебел Дяноково” – 1 и 2.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на