Българският пазар на недвижими имоти: как цените се промениха през август 2018 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7038109 www.24chasa.bg

Услугата Flatfy всеки месец събира и анализира информация за пазара на недвижими имоти в България. Каква е цената на апартаментите през август 2018 г. в различни градове на страната, прочетете по-долу.

Колко струват жилищата в големите градове?

Три големи града в България - София, Пловдив и Варна - държат рекорд за цената на апартаментите. Най-високите цени са в столицата. Средната цена на едностаен апартамент в София през август 2018 г. е 95 700 лв. На второ място със значителна разлика е Варна - 68 300 лв за едностаен апартамент. На трето място - Пловдив, с 60 800 лева.

Къде е най-евтиното място за закупуване на апартамент в България

С помощта на сайта Flatfy (bg.flatfy.com) можете да определите в кои градове в България са най-достъпните жилища. През август 2018 г. в три града - Пловдив, Сливен и Русе - беше възможно да се купи апартамент с една стая за по-малко от 50 000 лв. Средната цена в Пловдив е 39 100 лева, в Сливен - 41 000 лева, а в Русе - 48 900 лева.

В градове като Шумен, Добрич, Стара Загора и Бургас разходите за едностайни апартаменти варират между 50 000 и 60 000 лв.

Два български града - Добрич и Сливен - се отличават с минимални цени за големи жилища. Апартаментите с три и четири стаи струват от 80 000 до 88 000 лв.

Търсачката събира информация за всички съответни съобщения не само в България, но и в съседните страни. На сайта flatfy.ro можете самостоятелно да анализирате и да разберете къде е по-изгодно да купите апартамент - в Гърция или Румъния.

Как работи Flatfy

Flatfy е международна услуга, чрез която можете да купите или да наемете място в 37 страни. Например, сайтът hu.flatfy.com събира цялата информация за разходите за жилищни и търговски недвижими имоти в Унгария. Търсачката обработва 75 000 реклами и изчислява средната стойност на цената.

При събирането на данни услугата отчита особеностите на мисленето на хората. При някои реклами цената може да бъде специално завишена или занижена. Ето защо резултатите от емитирането изключват по 10% от максималната и минималната цена, която вероятно е спекулативна.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на