Българският пазар на недвижими имоти: как цените се промениха през август 2018 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7038109 www.24chasa.bg

Услугата Flatfy всеки месец събира и анализира информация за пазара на недвижими имоти в България. Каква е цената на апартаментите през август 2018 г. в различни градове на страната, прочетете по-долу.

Колко струват жилищата в големите градове?

Три големи града в България - София, Пловдив и Варна - държат рекорд за цената на апартаментите. Най-високите цени са в столицата. Средната цена на едностаен апартамент в София през август 2018 г. е 95 700 лв. На второ място със значителна разлика е Варна - 68 300 лв за едностаен апартамент. На трето място - Пловдив, с 60 800 лева.

Къде е най-евтиното място за закупуване на апартамент в България

С помощта на сайта Flatfy (bg.flatfy.com) можете да определите в кои градове в България са най-достъпните жилища. През август 2018 г. в три града - Пловдив, Сливен и Русе - беше възможно да се купи апартамент с една стая за по-малко от 50 000 лв. Средната цена в Пловдив е 39 100 лева, в Сливен - 41 000 лева, а в Русе - 48 900 лева.

В градове като Шумен, Добрич, Стара Загора и Бургас разходите за едностайни апартаменти варират между 50 000 и 60 000 лв.

Два български града - Добрич и Сливен - се отличават с минимални цени за големи жилища. Апартаментите с три и четири стаи струват от 80 000 до 88 000 лв.

Търсачката събира информация за всички съответни съобщения не само в България, но и в съседните страни. На сайта flatfy.ro можете самостоятелно да анализирате и да разберете къде е по-изгодно да купите апартамент - в Гърция или Румъния.

Как работи Flatfy

Flatfy е международна услуга, чрез която можете да купите или да наемете място в 37 страни. Например, сайтът hu.flatfy.com събира цялата информация за разходите за жилищни и търговски недвижими имоти в Унгария. Търсачката обработва 75 000 реклами и изчислява средната стойност на цената.

При събирането на данни услугата отчита особеностите на мисленето на хората. При някои реклами цената може да бъде специално завишена или занижена. Ето защо резултатите от емитирането изключват по 10% от максималната и минималната цена, която вероятно е спекулативна.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.