Деца от Великотърновско говорят за миграция и трафик на хора

https://www.24chasa.bg/region/article/7038608 www.24chasa.bg
Децата показват знанията си за мигрантите

Десетки деца от 20-е центрове за работа с деца и младежи в населените места от община Велико Търново се включиха в открит урок на тема "Миграция и трафик на хора" в читалището на село Балван. Областният управител проф. д-р Любомира Попова приветства участниците и организаторите на събитието. Децата отговаряха на въпроси, свързани с миграцията и трафика на хора. Учениците бяха подготвили и рисунки на същата тема, които бяха включени в изложба.

Ръководителят на Международната служба по миграция Радослав Стаменков бе гост на открития урок и поздрави децата за наученото през лятото.

Организатори на събитието са Община велико Търново, ОД на МВР, РД Пожарна безопасност и защита на населението, Дарителско сдружение "Св. Иван Рилски"- с. Балван, Сдружението на кметовете и кметските наместници "Янтра 2001", НВУ "Васил Левски" и Съюз на пивоварите в България.

Областният управител проф.Любомира Попова/в средата/ и официалните гости останаха впечатлени от наученото в центровете

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа