Жителите на квартал ”Рилци” в Добрич ще блокират пътя пред местното „ВиК”

https://www.24chasa.bg/region/article/7038806 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

Жителите на добричкия квартал „Рилци” ще протестират пред сградата на „ВиК”-Добрич, в сряда – 5 септември, от 12 до 14 часа. „След протестите от 25 и 26 август, мерките, които взеха от водното дружество, доведоха до това, че вече и в долната част на квартала имат проблеми с водата. Може би намалиха дебита, за да захранят горната част, но сега в целия квартал има проблеми” - обясни организаторът на протеста Кремена Милушева.

Причината са нерешените проблеми с водоснабдяването на квартала. При блокирането на пътя Добрич-Силистра на 25 и 26 август местните хора го затваряха бавно с преминаване по пешеходната пътека. След последния митинг в неделя вече са

решили да не притесняват повече шофьорите и да преместят протеста пред сградата на „ВиК”- Добрич.

След тази закана всички се разбързаха. От „ВиК”-Добрич, излязоха с обръщение към жителите на града. Кметът на града Йордан Йорданов, който подкрепи протестите в квартал „Рилци”, и заместникът му Боян Коларов са имали спешна среща с екип на водното дружество.и на жалващите се от безводие жители на квалтал "Рилци" и квартал."Балик". Поставени са срокове за разрешаване на проблемите, съобщи на брифинг кметът. Проблемите в "Рилци" със слабото налягане на водата особено във високите части на квартала, могат да се решат бързо, като до два дни се разбере как напорната кула, собственост на земеделска кооперация “Рилци“ може да се задейства не само за частно ползване , а за водоснабдяването на квартала. Ако от кооперацията откажат съдействие, от водното дружество ще изградят хидрофор на предоставен от общината терен ,но това ще отнеме поне месец-два.До шест месеца ще се изгради и трасето от един километър водопровод, по което работи „ВиК”-Добрич, каза кметът. Проблемът с ниското налягане на водата в квартал „Балик” е със срок до четвъртък, като там е необходимо да се провери до колко ефективно действа новопостроеният хидрофор отпреди две години. Нужни са настройки, защото станцията обслужва голям брой жилищни блокове, посочи Йорданов.

Той зададе въпрос към народните представители от Добричкия регион, какво правят за фактически фалиралото водно дружество. „За жалост няма положителен отговор за изграждане на канализация в квартал "Рилци". Проект на общината на стойност 19 милиона лева чака решение по ПУДООС в екологичното министерство” – добави той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.

Световна шампионка по гимнастика дарява лентата си от олимпиадата в Рио де Жанейро в подкрепа на каузата "Сърце за пример". Християна Тодорова и куп популярни лица дават лични вещи за благотворителен търг в подкрепа на жени, жертви на насилие. Актрисата Стоянка Мутафова, певиците Нели Рангелова, Михаела Маринова и Сантра,