1950 са първокласниците в Бургас, ще заработи и нова еко детска градина

https://www.24chasa.bg/region/article/7039886 www.24chasa.bg

1950 първокласници ще прекрачат училищния праг в Бургас през учебната 2018/2019 г. Те са разпределени в 87 паралелки в 32 училища на територията на общината. Най-много записани първокласници има в ОУ "Елин Пелин" и ОУ "Братя Миладинови", съобщават от пресцентъра на общината.

В последните дни от ваканцията ръководствата на всички училища и детски градини извършват оглед на сградите, дворните пространства, спортните и детските площадки - публична общинска собственост. Проверява се и състоянието на районите около училищата и детските градини - пешеходни пътеки, пътна маркировка, улично осветление.

Тази учебна година в Бургас ще бъдат открити новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации и новата еко детска градина "Пинокио".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.