Даниел Панов: Съединението успява, защото е резултат от истинско национално обединение

https://www.24chasa.bg/region/article/7041670 www.24chasa.bg
Празникът започна с военен ритуал по издигане на националното знаме СНИМКА: Дима Максимова

Стотици търновци и любопитни чужди туристи се събраха пред общината във Велико Търново за тържественото отбелязване на 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Съединението успява, защото е резултат от истинско национално обединение, каза в словото си кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Даниел Панов, великотърновският митрополит Григорий /в средата/, депутатът Станислава Стоянова, и официалните лица слушат химните на Велико Търново и България СНИМКА: Дима Максимова

"Нека днес всички ние вникнем в мъдростта, която ни носи историята. Когато сме обединени, когато сме единни, когато сме на страната на правдата, със собствени сили можем да постигнем всичко! Тогава няма невъзможни неща! Това е заветът, на който Съединението ни учи! И това важи в еднаква степен както за управляващите, така и за опозицията. Единството е ключът към портата, отваряща пътя към по-доброто бъдеще пред Велико Търново и България", подчерта Даниел Панов.

Великотъронвският митрополит Григорий отслужи тържествен молебен пред паметника "Майка България". С военен ритуал пред паметника бяха поднесени венци и цветя на признателност. Много овации събра тържественият марш на Почетния караул от Националния военен университет по главната улица "Васил Левски".

Даниел Панов поднася цветя на паметника "Майка България" СНИМКА: Дима Максимова

Празничната програма във Велико Търново завършва с емблематичният спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина" на Цоаревец, който ще може да се гледа от площад "Цар Асен I".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.