Нещо вкусно: Рецепти за гофрети с различна плънка

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/7043566 www.24chasa.bg

необходими продукти за гофретите:

1 1/4 ч.ч. брашно

1/4 ч.ч. царевично брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. захар

1/2 ч.л. сода

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

1/3 ч.ч. разтопено масло

2 големи яйца

1 1/4 ч.ч. суроватка

3 с.л. смлян пресен лук

за плънката:

1/4 настъргана глава зеле

1/4 настъргана глава червено зеле

1 настърган морков

2 с.л. ябълков оцет

1 с.л. зехтин

3 с.л. суроватка

2 с.л. кисело мляко

1 ч.л. дижонска горчица

сол

черен пипер

3 ч.ч. накъсано печено пиле

1 ч.ч. барбекю сос

начин на приготвяне:

1 Смесете брашната, бакпулвера, захарта, содата, солта и черния пипер. Разбийте добре. В друга купа комбинирайте маслото, яйцата и прясното мляко. Разбийте добре. Прибавете мокрите подправки към сухите и бъркайте, докато се получи хомогенна смес. Опечете гофретите.

2 За да направите плънката, смесете двата вида зеле и моркова. За дресинга разбийте оцета, зехтина, суроватката, киселото мляко и горчицата. Овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с част от дресинга зеленчуците. Разбъркайте.

3 Сложете в подходяща за ползване в микровълнова фурна купа пилето и барбекю соса. Разбъркайте и затоплете за няколко минути.

4 Смесете пилето със зеленчуците и сложете плънката в гофретите. Сервирайте веднага.

Гофрети с бекон и кленов сироп

необходими продукти:

6 резена бекон на ситно

1 ч.ч. брашно

1 с.л. захар

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сода

1/4 ч.л. сол

1 ч.ч. суроватка

1 яйце

за сиропа:

1/2 ч.ч. боровинки

1/2 ч.ч. кленов сироп

боровинки за сервиране

начин на приготвяне:

1 Сложете бекона в незалепващ тигани и гответе, докато се получи хрупкава коричка. Запазете мазнината.

2 Пресейте заедно брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта. Добавете към суроватката, яйцето, бекона и мазнината от него. Бъркайте, докато се получи гъсто тесто.

3 За да направите сиропа, разрежете боровинките наполовина. Сложете в тенджерка заедно с кленовия сироп на ниска температура за 2 мин.

4 Опечете гофретите. Сервирайте със сиропа и гарнирайте с пресни боровинки.

Гофрети с тиквички

необходими продукти:

150 г настъргани на едро тиквички

2 яйца

50 г настърган чедър

1/4 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода

25 г бекона на ситно

1/2 глава лук на ситно

1 с.л. зехтин

начин на приготвяне:

1 Смесете брашното с бакпулвера и содата и прибавете сместа към останалите продукти. Овкусете с черен пипер. Разбъркайте, докато се получи гъсто тесто.

2 Опечете гофретите и сервирайте веднага.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Психичноболен простреля в главата полицай след семеен скандал. Кървавият инцидент се разигра по обед в столичния кв. "Илинден". Униформеният Георги Йовчев се отзовал на сигнал за буйстващ мъж в апартамент на блок 78. Оплакването подава майката на стрелеца Живка, която посреща лично ченгетата. Когато отваря жилището,

Феновете на една от най-сексапилните жени в Италия Мелиса Сата могат да си отдъхнат! Съпругата на Кевин-Принс Боатенг, който в момента рита в "Сасуоло", се завръща на малкия екран. Моделката ще води риалити предаването "Бащата на булката" по LA5. Това ще е последното издание на шоуто, което се радва на огромен успех на Апенините.

73-годишната Атидже се бори за оцеляването си Иво АНГЕЛОВ Изоставена в страховита мизерия живее 73-годишната Атидже. Злочестата история на бабата от благоевградското село Абланица трогна хора в региона, които се опитват да я измъкнат от нищетата. "Бабичката има четири деца - две дъщери и двама сина, и много внуци,