Започва ремонт на новия дом за административния съд във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/7043813 www.24chasa.bg
Сградата, в която ще се настани Административният съд СНИМКА: Дима Максимова

Започва ремонтът и преустройството на сградата, в която ще се помещава Административния съд във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на институцията. На 5 септември е съставен Протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строеж „Извършване на основен ремонт и преустройство на сграда за нуждите на Административен съд – Велико Търново на ул. „Иван Вазов“ № 1“. С това фактически започват реконструкцията на сградата – паметник на културата, за чието изпълнение е определен шестмесечен срок. На символичната "първа копка" присъствали представители на възложителя – Висшият съдебен съвет, на строителя – ДЗЗД „Темида 2017“, гр. София, строителният надзор и председателят на Административен съд – Велико Търново – Георги Чемширов.

От създаването си преди 11 години Административният съд се помещава над бивша дискотека в района на старото военно училище. Магистратите правораздават в две малки съдебни зали, а от няколко години съдът е трудно достъпен заради изкопите, останали при ремонта на водопроводите във Велико Търново.

През 2012 г. за нуждите на съда бе закупена сградата паметник в старата част на града. Едва на 9 юли 2018 г. обаче бе подписан дългоочакваният договор за обществена поръчка за ремонтите. Висшият съдебен съвет проведе открита процедура за възлагане, в резултат на която за изпълнител е определено ДЗЗД „Темида 2017“, гр. София. Цената на цялостния ремонт за привеждане на постройката във вид, подходящ за съдебна палата, възлиза на 1 904 602 лева, сочи информация на сайта на съда. С приключването на ремонта и адаптирането на сградата за целите на административното правораздаване ще бъде разрешен и най-същественият проблем на съда, посочва председателя Георги Чемширов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.