Започва ремонт на новия дом за административния съд във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/7043813 www.24chasa.bg
Сградата, в която ще се настани Административният съд СНИМКА: Дима Максимова

Започва ремонтът и преустройството на сградата, в която ще се помещава Административния съд във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на институцията. На 5 септември е съставен Протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строеж „Извършване на основен ремонт и преустройство на сграда за нуждите на Административен съд – Велико Търново на ул. „Иван Вазов“ № 1“. С това фактически започват реконструкцията на сградата – паметник на културата, за чието изпълнение е определен шестмесечен срок. На символичната "първа копка" присъствали представители на възложителя – Висшият съдебен съвет, на строителя – ДЗЗД „Темида 2017“, гр. София, строителният надзор и председателят на Административен съд – Велико Търново – Георги Чемширов.

От създаването си преди 11 години Административният съд се помещава над бивша дискотека в района на старото военно училище. Магистратите правораздават в две малки съдебни зали, а от няколко години съдът е трудно достъпен заради изкопите, останали при ремонта на водопроводите във Велико Търново.

През 2012 г. за нуждите на съда бе закупена сградата паметник в старата част на града. Едва на 9 юли 2018 г. обаче бе подписан дългоочакваният договор за обществена поръчка за ремонтите. Висшият съдебен съвет проведе открита процедура за възлагане, в резултат на която за изпълнител е определено ДЗЗД „Темида 2017“, гр. София. Цената на цялостния ремонт за привеждане на постройката във вид, подходящ за съдебна палата, възлиза на 1 904 602 лева, сочи информация на сайта на съда. С приключването на ремонта и адаптирането на сградата за целите на административното правораздаване ще бъде разрешен и най-същественият проблем на съда, посочва председателя Георги Чемширов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тази сутрин рано сутринта наблюдавахме явлението пълно лунно затъмнение. Явлението  се дължи на навлизането на Луната в земната сянка и специфичното пречупване на светлината което придава на Луната червен отенък и заради това носи името "Кървава Луна". Следващото пълно лунно затъмнение, което ще се вижда от Европа, ще е на 16 май 2022 г.

Една от най-известните футболни половинки в България - Весела Тотева, влезе в кухнята. Не, тя не се е записала за участие в някое от многобройните готварски риалити предавания. Заедно със съпруга й - бившият капитан и треньор на "Левски" Елин Топузаков, откриха заведение в София. То е италиански тип и се намира в близост до дома на звездната

Край със скъпоплатените недоказани чужденци в "Левски"! Това е една от основните задачи, които си поставят новите шефове в клуба начело с изпълнителния директор Павел Колев. "Сините" повече няма да разчитат на футболисти, предложени им от мениджъри без те да са гледани наживо. За да се спре порочната практика в най-скоро време на "Герена" ше се