Нова детска градина във Варна заменя 46-годишни бараки

https://www.24chasa.bg/region/article/7049017 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

Нова детска градина ще бъде построена на мястото на две 45-годишни бараки, в които от 1972-а година родители водят децата си в Цветния квартал във Варна. Кметът на града Иван Портних, директорът на градината детската градина Сийка Лефтерова, зам.-кметът Христо Иванов и Лилия Христова - директор на дирекция "Образование и младежки дейности", бяха сред гостите при първата копка на новата сграда.

Новият корпус на детска градина "Карамфилче" ще е за 120 деца.Ще бъдат изградени занимални със спални помещения за 4 групи, физкултурно-музикален салон, учителска стая и административни помещения, както и асансьор за деца и възрастни с увреждания. „Тази инвестиция е част от последователните ни усилия да създаваме добри условия за най-малките варненци. Мотивираме и колектива да работи в база, която отговаря на съвременните изисквания за образование и обучение“ заяви кметът. Инвестицията е в размер на около 1.5 милиона лева. Средствата са от общинския бюджет. Срокът за изграждане е една година, допълни Портних.

Според директорът Сийка Лефтерова в квартала има осезаема нужда от нова детска градина, тъй като в района има ново строителство и са се заселили много семейства с малки деца.

Още 3 детски градини ще бъдат ремонтирани със средства по Оперативна програма „Региони в растеж” до края на тази година. Ще бъде построена нова сграда и на градината във ”Виница”. Старата сграда беше съборена, тъй като се оказа опасна.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софиянец изхвърли книги до кофи за боклук и предизвика възмущението на потребителите в социалните мрежи. Вместо да ги запази и съхрани столичанинът явно е решил да освободи място за нещо по важно в жилището си от художествените

Навряха ми маркуч в за*ника! Скандалната изповед направи известната разложка кримка Сергей Шопов, по прякор Тони Измамата, пред шокираните погледи на магистратите от Софийския апелативен съд, видя "България Днес". Кримигероят от гърменското село Дъбница отдавна е напълнил полицейските сводки в района на Гоце Делчев и Разлог с палитра от

Фолклегендата Руси Русев стана учител! Изпълнителят на вселенския хит "На бургаската гара" преподава на деца в училище "Христо Ботев" в бургаския кв. Долно Езерово. "Започнах втора учебна година като вокален педагог. Музикалната ми кариера продължава - имам участия и концерти, опитват се да правя нови песни, но и искам да уча деца.