Нова детска градина във Варна заменя 46-годишни бараки

https://www.24chasa.bg/region/article/7049017 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

Нова детска градина ще бъде построена на мястото на две 45-годишни бараки, в които от 1972-а година родители водят децата си в Цветния квартал във Варна. Кметът на града Иван Портних, директорът на градината детската градина Сийка Лефтерова, зам.-кметът Христо Иванов и Лилия Христова - директор на дирекция "Образование и младежки дейности", бяха сред гостите при първата копка на новата сграда.

Новият корпус на детска градина "Карамфилче" ще е за 120 деца.Ще бъдат изградени занимални със спални помещения за 4 групи, физкултурно-музикален салон, учителска стая и административни помещения, както и асансьор за деца и възрастни с увреждания. „Тази инвестиция е част от последователните ни усилия да създаваме добри условия за най-малките варненци. Мотивираме и колектива да работи в база, която отговаря на съвременните изисквания за образование и обучение“ заяви кметът. Инвестицията е в размер на около 1.5 милиона лева. Средствата са от общинския бюджет. Срокът за изграждане е една година, допълни Портних.

Според директорът Сийка Лефтерова в квартала има осезаема нужда от нова детска градина, тъй като в района има ново строителство и са се заселили много семейства с малки деца.

Още 3 детски градини ще бъдат ремонтирани със средства по Оперативна програма „Региони в растеж” до края на тази година. Ще бъде построена нова сграда и на градината във ”Виница”. Старата сграда беше съборена, тъй като се оказа опасна.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Подведена от двама прокурори да признае убийството на мъжа си Николай Димов. Така Анита Мейзер обясни различните версии, с които излизаше в съдебна зала в продължение на двегодишната сага с Темида.В петък в 9 сутринта силиконовата миска пристигна в Съдебната палата в София, за да застане пред Върховния касационен съд.

Една позабравена класика в спортните двойки "футболист-гимнастичка" се завръща. Юноша на "Левски" се оказа мъжът до капитанката на "златните момичета" от ансамбъла Симона Дянкова, научи "България Днес". Чаровната варненка е с халфа Никола Яначков. Двамата са заедно от няколко години. Запознали са се във Варна,

Десет години след разстрела на футболния бос Николай Попов-Мартеницата свидетел хвърля светлина върху екзекуцията му. Босът на "Локо" (Пловдив) е покосен от три куршума навръх 1 март 2005 г. Ченгетата работят по три версии за покушението - дългове, даден голям заем на известен подземен бос и наркотрафик или контрабанда.