Въвеждат електронни дневници в 25 училища в Добричко

https://www.24chasa.bg/region/article/7055956 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

В 25 училища в област Добрич от тази учебна година се въвеждат електронни дневници. Разработени са шест разновидности, съобщи началникът на Регионалното управление по образование-Добрич, Жоро Тошков.

Собствена електронна система за дневник са направили в СУ“Стефан Караджа“ в Каварна. В град Добрич 11 училища ще пробват новата възможност за електронно общуване и пълна информация за учители, родители и ученици. Все още не е задължително, но вероятно и това ще се случи, подсказва Жоро Тошков. И училища в села откликват на иновацията. С електронни дневници ще боравят в селата Смолница, Ловчанци, Дуранкулак, Победа, Красен,Кардам и Коларци.

15 162 ученици ще започнат училище в Добричка област през новата учебна година. Първолаците в областта тази година са 1249. Мобилните екипи, които регионалният инспекторат сформира за тази учебна година наброяват 36 с 685 участника. Те трябва да обходят 2930 деца и ученици за обхващане в училище - от детска градина до дванадесети клас. „Резултатите от миналата година не дават оптимизъм. От близо 5000 деца за обхождане, 90% са заминали за чужбина” - посочва Тошков. До училище са стигнали след посещенията едва 70-80 ученици.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и