Демонстрации с дрон за професионалния празник на пожарникарите в Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/7056100 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Авторката

С демонстрация на действия при критични ситуации на площад „Жеравица”, огнеборците от Монтана показаха своите умения и бърза реакция. Те разиграха гасене на пожар и спасяване на пострадали хора от областната управа, от където излизаше пушек. Десетки жители на града се събраха, за да наблюдават спасителната акция. Връчиха награди на заслужили пожарникари.

Два дрона, безпилотен самолет и още два специализирани автомобила за действия при горски пожари е получила дирекцията в Монтана тази година по защитен проект за трансгранично сътрудничество със Сърбия. Сравнително спокойна е била 2018 година, отчете директорът на РСПБЗН комисар Венцислав Райков. Пожарите са с близо 520 по-малко в сравнение с 2017 г.

180 са огнеборците в региона, в момента тече конкурс за назначаване на нови служители. В Монтана се радват и на ново попълнение от клуба „Млад огнеборец“.

„Разчитаме изцяло на ръководството и професионализма на хората от службите по пожарна безопасност и защита на населението. Те неведнъж са спасявали хора от пламъците”, каза областният управител Росен Белчев, който лично поздрави огнеборците за професионалния им празник.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и