Главнокомандващият гръцките ВМС впечатлен от църквите в Несебър

https://www.24chasa.bg/region/article/7087858 www.24chasa.bg
Кметът Николай Димитров, гръцкият вицеадмирал Николаос Цунис и контраадмирал Петев /от ляво на дясно/ влизат в Стария град.

Главнокомандващият гръцките ВМС вицеадмирал Николаос Цунис и командирът на военноморските сили на България контраадмирал Митко Петев посетиха Несебър.

Гостите се срещнаха с кмета Николай Димитров, който разказа за близките връзки, които градът развива с Гърция и по-специално с Неа Месембрия, чиито основатели са преселници от Несебър.

От главнокомандващия на гръцките ВМС вицеадмирал Николаос Цунис кметът Димитров получи плакет във формата на кораб. Макетът е на гръцки плавателен съд, герой от Първата световна война.

По време на посещението си в Археологическия музей двамата висши офицери се запознаха с безценни артефакти, които свидетелстват за ключовата роля на Несебър като древно пристанище. Вицеедмирал Цунис и българският му колега минаха по т.н. Духовния път на Стария Несебър, който обединява старинните църкви в града. Гостът от съседна Гърция останал очарован от прекрасните храмове от византийската епоха, свидетелстващи за хилядолетния възход на Несебър.

Вицеадмирал Цунис дари кмета на Несебър с плакет под формата на кораб.

Посещението на вицеадмирал Цунис в България и срещата му с контраадмирал Петев имат за цел да се дискутират въпроси от взаимен интерес, свързани с развитието на флота и връзките с партньорските натовски военноморски структури, коментираха от морската община.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Изпълнителният директор на "Левски" Красимир Иванов бе категоричен, че клубът няма да последва съдбата на ЦСКА. "Финансовото състояние не е новина - каза Иванов. - Няма драматична промяна. Видях, че в пространството циркулира някаква новина за НАП, но за мен това не е изненада. Знам какво имаме да плащаме.

Процесът срещу Илия Стоилов, брат на депутата от БСП Георги Стоилов, започна без главното действащо лице, научи "България Днес"! Случаят се раздуха в началото на септември, когато стана ясно, че разследваният като тартор на банда за рекет и побои роднина на народния представител е заминал в чужбина.

На съд по обвинение в умишлена безстопанственост отиват двама от квесторите на фалиралата КТБ - Елена Костадинчев и Станислав Лютов. Според прокуратурата в резултат на умишлените им действия са нанесени щети за 1 070 383,83 лева на Фонда за гарантиране на влоговете. След затварянето на всяка една българска банка фондът е длъжен да изплати