Кметът на "Централен" удължи конкурс, чака критични творби от младежи

https://www.24chasa.bg/region/article/7092760 www.24chasa.bg
Кметът на "Централен" Георги Стаменов иска младите да мислят и пишат критично.

Конкурсът, който пловдивският район "Централен" обяви, продължава до 28 октомври. Той е с мото "Написано за Пловдив" и целта е да стимулира млади хора от 7 до 12 клас да участват с творби. "Искаме подрастващите да мислят и пишат критично", обясни кметът Георги Стаменов. Според него е важно те да имат поглед върху Пловдив с неговото настояще, минало, личности и сгради.

Сред най-атрактивните награди, които организатори и партньори са подготвили, са стаж в медия, възможност за ползване на часове в споделен офис в кв. "Капана" и покана за участие в събитие през есента на 2018г.

До 28.10.2018 г. младежите могат да подават своите произведения - поезия или проза. Те трябва да са написани на български език и да не надвишават две страници. Може да има и илюстрация.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Плевенски ченгета са погазили закона при акцията срещу местния крими герой Камен Балбузанов-Куката! Разпитани пред съда, полицаите Ивайло Станкулов и Кристиян Тодоров сами признават, че са се подписали на празен протокол за оглед на склад. За кражбата на открит в помещението надуваем батут отговаря Балбузанов пред Темида.

Георги накълцал брат си, докато спи Кадри от сателит на НАТО трябва да бъдат използвани в разкриването на истинския извършител на четворното убийство в Нови Искър. Това обяви служебният адвокат на обвиняемия Георги Георгиев. Защитникът Стоян Стоянов е категоричен, че няма проблем да бъде поискана подобна информация,

Надя Панкова Стотици хиляди пенсионери с увреждания изпаднаха в шок през последните два месеца заради писма от Националния осигурителен институт. В тях черно на бяло пише, че социалната им пенсия за инвалидност се прекратява. С други думи - режат им парите! Всъщност това не е така. Но просветителската кампания на НОИ и социалното министерство не