Свищов чака снега с 200 тона сол и изрядна почистваща техника

https://www.24chasa.bg/region/article/7140093 www.24chasa.bg
Наличната снегопочистваща техника в Свищов

С настъпването на месец ноември в община Свищов са взети необходимите мерки за безпроблемно посрещане на зимата, съобщиха от местната администрация.

Зам.-кметът на Свищов Бедри Алиев представи наличната снeгопочистваща техника, която ще е на разположение през зимния сезон. Това са четири автомобила и един челен товарач, които са преминали технически преглед и са оборудвани с всичко необходимо, за да посрещнат изпитанията на зимата. Закупени са 200 тона сол, които са доказано ефективни при обезледяването на пътните участъци.

Бедри Алиев информира, че приоритет по време на зимното почистване ще бъдат обществените и общински сгради – общинската болница, училищата, полицията, пожарната и др. След това са главните пътни артерии и подходите към града. Той допълни, че ще бъде изготвена карта с график на почистващите машини и районите им на обхват, което ще оптимизира процеса на работа. Заместник-кметът каза още, че ОП „Чистота – Свищов“ ще има ангажимент за почистването и на междуселските участъци от общо 104.5 км, които също са общинска пътна мрежа. Проведени са разговори с всички фирми в общината, които разполагат с подходяща техника и при нужда ще окажат помощ в кризисна ситуация част от тази техниката беше изложена на място, заедно с техниката на общината.

Ресорният заместник-кмет разясни, че пътната мрежа на територията на община Свищов е заета в по-голямата си част от републиканската пътна мрежа, чието почистване е ангажимент на АПИ. Изключение ще направи пътят към пристанището в Свищов, който също е част от републиканската пътна мрежа, но почистването му ще се извършва от ОП „Чистота – Свищов“. За тази дейност общинското предприятие ще бъде обезщетено от Агенция „Пътна инфраструктура“.

За почистването на тротоарите през зимния сезон се наемат допълнително 20 служители, които работят денонощно на 8 часови смени. Подготвени са и 2 роторни машини, но за решаването на този проблем е необходимо и съдействието на гражданите. Бедри Алиев припомни, че премахването на снега пред магазините и домовете е ангажимент жителите на Свищов и апелира към тях да подхождат съвестно и да си почистват редовно тротоарите. Чрез местните медии той се обърна и към водачите на МПС с молба да паркират единствено на предназначените за тази цел места, за да не пречат на снегопочистването на улиците. Той подчерта, че неправилното паркиране в тесните и труднодостъпни улици създава сериозен проблем за достъпа на снегопочистващата техника.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Има диплома Оперната певица лекува с космическа енергия Оперната певица Весела Нейнски владее техниките на хипнозата, научи "България Днес". Участничката във "ВИП брадър" е сертифициран терапевт от Българската асоциация по хипноза и хипнотерапия, показа проверка на вестника. Самата Нейнски признава, че е вкарвала много хора в транс.

ДесиСлава строши кантара, певицата удари 90 кила  ДесиСлава е победителка в антикласация за най-тежка фолкаджийка. Певицата, която от няколко години води тежка битка с килограмите, почти превъртя кантара и тежи над 90 килограма, отбелязаха наблюдателни нейни почитатели. Положението й се усложни в последната една година,

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт