Община "Родопи" спечели проект за 1,1 млн. лева, ремонтират 4 улици

https://www.24chasa.bg/region/article/7169867 www.24chasa.bg
Кметът на община "Родопи" Пламен Спасов

Община "Родопи" спечели проект за реконструкцията и рехабилитацията на повече от 1270 линейни метра улични площи и 14 760 кв.м улични и тротоарни платна в 4 населени места. Финансирането е по Програма за развитие на селските райони (2014-2020).

По проекта се предвижда общината да извърши основен ремонт на четири улици в Цалапица, Белащица, Браниполе и Оризари, единствените, които отговарят на изискванията на програмата да свързват населеното място с републиканска пътна мрежа. Това са улица "Христо Данов" в с. Цалапица с площ 4162 кв.м. и тротоар от 2363 кв.м, улица "Васил Левски" в с. Белащица 2598 кв.м и 1348 кв.м тротоар, с. Оризари - ул. "Капитан Бураго" с 1217 кв.м пътно платно и 457 кв.м тротоар, и с. Браниполе, улица "Васил Левски" - 1676 кв.м пътното платно и 939 кв.м тротоар.

"Общата стойност на одобрения проект е 1 161 863.75 лв., а целта е едновременно да се подобри средата и условията за живот в община "Родопи", както и да се повиши привлекателността й като туристическа дестинация", обясни кметът Пламен Спасов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

70% от плодовете, зеленчуците и семената, от които ядем, са благодарение на тях Иво АНГЕЛОВ "Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот. Щом няма пчели, няма да има растения, няма да има животни, няма да има хора". Предупреждението е на великия учен Алберт Айнщайн

В цяла Европа са безплатни, а у нас!? Борислав РАДОСЛАВОВ Платено вече е едно от най-жизненоважните и поддържащи живота на трансплантираните у нас. Това разкри пред "България Днес" Евгени Георгиев, председател на Алианса на трансплантираните и оперираните "Бъдеще за всички". "Става дума за медикамента "Майфортик"

Българският дизайнер Живомир Домусчиев е обличал Ел Фанинг и Дженифър Лопес Виктория СТОЯНОВА С уникално българско творение, поп величието Лейди Гага се появи в клипа към последната си песен, разбра "България днес". Парчето в колаборация с поп идолът Ариана Гранде излезе преди дни, а модни критици не пропуснаха да отбележат ексцентричното