Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Уручев посети Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев“ в Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/7210819 www.24chasa.bg
Снимки: Авторката

На 18 декември 2018 г. евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев посети Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев“, град Монтана. Срещата беше част от множеството инициативи на училището, което е част от голямото семейството на училища посланици на Европейския парламент.

Младшите посланици поставиха множество въпроси, свързани с най-актуалните проблеми на деня, сред които:

Брекзит и възможността за продължаване на образованието във Великобритания след него; развитието на енергетиката и намаляването на емисиите на въглеродния диоксид и младежката безработица в България и в Европа.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Уручев посети Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев“ в Монтана

Евродепутатът разясни позицията на Европейския съюз по отношение на поставените проблеми, както и механизмите на вземане на решения в Съюза.

Господин Уручев дискутира с младшите посланици на ЕП и темата за бежанската вълна. Той ги увери, че поради засиления контрол по границите, към момента ситуацията е спокойна.

В края на срещата евродепутатът се обърна към младшите посланици с думите: „Много съм удовлетворен, че сте мислещи и любознателни млади хора. Вие сте динамичната част, тази на която разчитаме, защото светът е наистина динамичен“.