Бюджетът на Благоевград за 2019 г. е 72,5 млн. лв., с 12 млн. повече от 2018

https://www.24chasa.bg/region/article/7239014 www.24chasa.bg
Кметът Атанас Камбитов (вляво) и заместникът Иво Николов разясниха параметрите на бюджета за т.г.

Публично обсъждане на проекта на Бюджет 2019 на Община Благоевград. Тази година той е 72,5 млн. лева или с около 12 млн. повече от 2018 г. Въпреки по-високия бюджет, данъците няма да бъдат увеличавани, а напротив, за част от автомобилите ще бъдат намалени. По време на публичното обсъждане стана ясно, че Общината има проектна готовност за инвестиционни обекти на стойност около 19 млн. лева. За озеленяване през 2019 г. средствата са завишени от 350 000 лева на 750 000 лева. За съдове за отпадъци - от 200 000 лева на 400 000 лева. За измиване на града, средствата са увеличени тройно - 360 000 лв., като се предвижда цялостно ежемесечно измиване на улиците. Почти всички предложения, направени в кампанията "Ти предложи! Кмете, направи", са предвидени в Бюджет 2019. За изграждането на обектите са отделени 510 000 лева.

Средствата по общинската програма за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми са 200 000 лева.

През 2019 г. се очаква да стартира изграждането на подлез при кв. "Грамада". Предвидените средства за настоящата година по оперативните програми, които ще бъдат възстановени, са над 28 млн. лв.

При засилен интерес и пълна зала премина обсъждането на бюджета за 2019 г.

Очакваните приходи от местни данъци са приблизително 10,5 млн. лева, което е с 5% повече от 2018 г. Срещата бе водена от кмета д-р Атанас Камбитов, а разяснения дадоха и заместник-кметовете Иво Николов, Зорница Кралева, Христина Шопова и инж. Емилия Тунева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чаровната синоптичка Нора Шопова отмаря след изнурителен работен ден с половинката си пред широкия екран, видя "България Днес". В изискани тоалети Нора и приятелят й изгледаха един филм в киното на столичен мол, след което се отдадоха на интимна вечеря и сладки приказки в ресторант в търговския център.

С мощно лъскаво БМВ и любов към вестниците събра очите на шофьори на столична бензиностанция Минко Герджиков. Новият силен човек във футболният "Левски" явно се интересува какво пишат медиите за него след повторното му завръщане на "Герена" и дали някой ще припомни "Златния скункс", който му бе връчен заради проблема с презонирането на София и

Войната между нападателя на "Бетис" Хесе Родригес и бившата му половинка Аура Руис няма спирка. Двамата не спират да се плюят в медиите и да си правят мръсни номера след раздялата. Сега Хесе предприе нова стъпка във "военнните действия". Той даде майката на сина си на прокуратурата на Лас Палмас. Нападателят се жалва,