Банско: По-малко временни обекти, по-красив град

https://www.24chasa.bg/region/article/7239241 www.24chasa.bg
Кметът на Банско Георги Икономов.

За обезпечаване на нормалното протичане на зимния сезон кметът на Банско Георги Икономов издаде забрана за монтиране на поставяеми обекти на територията на града. За да ограничи присъствието на временните постройки, които често загрозяват визията на курорта, в продължение на няколко години общината последователно въвежда редица ограничения при реда на тяхното поставяне. През 2016 г. бе приета напълно нова общинска наредба, а с последните промени в нея през ноември 2018 г., са въведени още по-строги изисквания при издаването на разрешения за поставяне на такива обекти. Те трябва да се с максимална площ  до 20 кв. м, по-висока административна такса – 50 лева/кв. м, а максималният срок на разрешителните е до 3 години. От общината припомнят, че за 2011/2012 година е имало 62 броя издадени разрешителни, като повече от 40 са били безсрочни.  През 2017 година те намаляват до 35 броя, а за 2018 година са 18 броя.

"Вярвам, че това е правилната посока - целта ни е търговската дейност да се извършва основно в нарочно построени, качествено поддържани, атрактивни обекти. Курортът ни само ще спечели от това", коментира кметът Икономов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

 Димитър Желязков и 12 лица, участвали или действали по неговите заръки отива на съд. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен с обвинителен акт срещу Димитър Желязков като тартор на банда за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици, действала от януари 2013 г. до 2 август 2018 г.

Бившият областен управител на Бургас Павел Маринов е оправдан от спецсъда за длъжностно престъпление, научи "България Днес". Той беше погнат през 2014 г., че е използвал служебното си положение в услуга на частни интереси, като се е намесил в спор за собственост между две дружества за терени в Северната промишлена зона.

Афера с еврофондове за над 220 хиляди лева е повод за ареста на кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Вчера в ранни зори съвместен екип на спецпрокуратурата и Комисия „Антикорупция“ заварди сградата на общината. Паралелно с това агенти на ГДБОП задържат самия Вълов в дома му и обискират служебния му кабинет и офиси на негова фирма.