Още 270 000 лв. за нови ремонти около Аджисан махала

https://www.24chasa.bg/region/article/7362402 www.24chasa.bg
Жителки на Аджисан махала се питат кога най-после ще приключат ремонтите СНИМКА: Радко Паунов

Ремонтите около Аджисан махала в центъра на Пловдив няма скоро да приключат и вече има заявка за отпускане на допълнителни 270 000 лева. Те ще са от общинския бюджет и с тях трябва да се завършат три улици в тази зона, обясни кметът на район "Централен" Георги Стаменов. По думите му остава да се направят ул. "Козлодуй", "Неофит Бозвели" и "Княз Черказки".

За тях не стигнаха средствата от 20 млн. лева по програмата "Региони в растеж", с които бяха обновени десетки трасета от бул. "Марица Цюг" до "Княгиня Мария Луиза".

Трите улици са започнати, но не са направени докрай. Затова Стаменов и екип специалисти от района са огледали квартала и подготвят предложение за отпускане на допълнителни общински средства.

"Неофит Бозвели" е почти направена Ц има нова настилка, но част от нея е на стария калдъръм. Той е с разместени камъни и шофьорите се оплакват, че пукат гуми. Отделно се носят и облаци прах, а при дъжд се образува кал. Според Стаменов довършването на последния участък ще глътне четвърт милион. С тях трябва да се направят пътна основа, павирана настилка, нови тротоари и осветление.

Още 16 000 лева ще са нужни и за ул. "Козлодуй". Кметът на "Централен" ще иска средства и за довършване на зоната между бул. "Шести септември" и ул. "Весела", където също е нужна настилка. Стаменов уточни, че до средата на април очаква да приключи ремонтът на ул. "Захари Стоянов" от западната страна на хълма "Бунарджика". След това работниците щели да се прехвърлят на съседната ул. "Габър", която е пресечка на "Волга".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Националът Кирил Десподов катери планини. Крилото се раздели с австрийския "Щурм", където игра под наем, и се прибра за ваканция в България. Десподов разпуска със срещи с приятели и разходки в природата, като последната му бе на Витоша. По-късно той вечеря със стара приятелка - журналистката Кристина Патрашкова

Гаджето на нападетеля на ЦСКА Али Соу се разсъблече насред полето. 19-годишната Габриела позира с оскъдно облекло в поредната си предизвикателна фотосесия. Красавицата е облечена в нещо като бански, а пишните и форми преливат от него. Тя и Соу са задно от няколко месеца, а връзката, изглежда, се отразява добре на нападателя

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял