Жалба брани 1 декар до ул. "Фердинандова" в Бургас от застрояване

https://www.24chasa.bg/region/article/7366378 www.24chasa.bg
Ул. "Фердинандова", гр. Бургас СНИМКА: Google Street View

Общинският съвет в Бургас реши да запази зелената част в края на търговската улица "Фердинандова" и не разреши застрояването й с жилищни кооперации. Това бе поискано от собствениците на реституирани имоти с изменение на ПУП-ПРЗ за жк. "Възраждане" и частично на уличната регулация, но внесената от общината докладна бе отхвърлена с 9 гласа "за", 9 "против" и 24 "въздържали се" .

Според Живко Табаков от ДБГ с отказа общинският съвет пресякъл в зародиш един бургаски "Фердинандова гейт".

"Фердинандова" е една от най-главните улици в Бургас и с годините ще става все по-натоварена. Затапването винаги е било голяма пречка за бизнеса. Има внесена жалба от 68 души, които искат в края си улицата да остане зелена площ. Стимулът е много голям за инвеститорите, но трябва да се се замислим и за желанието на гражданите", заяви Табаков. И добави, че "Фердинандова" може да се свържи с бул. "Мария Луиза", какъвто план е имало навремето. Освен това трябвало да се помисли и за паркирането във "Възраждане", който е най-гъстонаселеният квартал на Бургас.

По думите на главния архитект Веселина Илиева се разбра, че общината няма нищо против застрояването, тъй като инвестиционните намерения се вписват в зададените за района параметри.

Става въпрос за възстановени на собственици два имата на обща площ от 1 декар с влезли в сила съдебни решения от 2000 г., които вече са вписани в кадастралния регистър.

"Не може от трибуната да раздаваме правосъдие могат или не могат хората да строят. Те са си в правото, а наше право е да приемем или отхвърлим техните предложения. Но трябва да се потърси друго решение по тази докладна. Има съдебни процедури, които дават възможност на страните да намерят изход. Това е територия за жилищно застрояване, но в същото време заинтересована страна се явяват и другите собственици, които желаят зелени площи", заяви председателят на групата на ГЕРБ Димитър Людиев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Носителят на "Златната топка" Лука Модрич няма да влезе в надпреварата за трофея тази година. Това стана ясно, след като "Франс Футбол" обяви номинираните за 2019 година. Те са 30 на брой. Сегашният носител на трофея не попада сред тях за първи път в историята, откакто съществува системата със номинации

По всички модни правила е облечена моделката Глория Петкова, видя "България Днес". Красавицата заложи на бели ботуши с дебел ток въпреки горещото време последните дни и ултракъс минижуп за представянето на книга. Въпреки че белите ботуши отдавна са отживелица, в последно време родният хайлайф прибягва към тях, като се придържа към максимата,

Това Део ли е? Не... абе, май е той. Така се обръщаха с камерите на телефоните си столичани зад актьора Иван Бърнев, уловиха го топпапараците на "България Днес". Звездата се разходи като брат близнак на водещия Део из столичните улици и събра очите на феновете, които едва го разпознаха. Досущ копие на певеца водещ Деян Славчев с кислородно руси