Заместник-окръжният прокурор на Търговище Анастас Моллов отличен за безспорен професионализъм

https://www.24chasa.bg/novini/article/7369567 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет /ВСС/ поощри Анастас Моллов - заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжната прокуратура в Търговище с отличие "Личен почетен знак първа степен - златен" и парична награда от 1000 лв.

Той е удостоен за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества, съобщават от институцията.

Прокурор Моллов е поощрен по предложение от Драгомир Сяров - административен ръководител на Окръжната прокуратура в Търговище.

Посочено е, че през 39-годишната си работа като прокурор, Моллов е показал безспорен професионализъм, много добра теоретична подготовка и богат практически опит. Той е назначен в Окръжна прокуратура - Ямбол на длъжност младши прокурор през 1980 г., бил е прокурор, заместник-районен прокурор на Районната прокуратура в Ямбол, прокурор в Окръжна прокуратура - Търговище и административен ръководител на прокуратурата от 1992 г., като от 16.12.2009 г. и понастоящем е зам.-административен ръководител-заместник окръжен прокурор при Окръжна прокуратура - Търговище.

Отчетено е, че през цялата си дългогодишна дейност като прокурор Анастас Моллов е бил образец на професионализъм, етично отношение към колегите и гражданите.

Моллов е освободен, поради навършване на 65 годишна възраст, от заеманата длъжност "заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор" на Окръжната прокуратура - Търговище, както и от длъжността "прокурор", считано от 3 април, се казва още в съобщението на ВСС.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Репликата "Има Господ" стана един от мотивите на съда да отстрани от поста му шефа на НОИ в Силистра Милен Пенчев! Думите са изречени от съпругата на Пенчев - Силвия, майка на поп звездата Тита. Религиозната констатация е отправена от Силвия към служителката Костадинка Андонова на работното й място в края на март и е чута от други чиновници.

Иван Бандаловски се прояви като прилежен гражданин, събирайки грижливо в найлоново пликче отпадъците си и изхвърляйки ги в контейнер, видя "България Днес". Облечен спортно и с повдигнат крачол, вероятно за да се вижда по-ясно една от татуировките на крака му, футболистът чинно отиде до кофата за смет.

Бившият нападател на "Барселона" и "Челси" Самуел Ето'О често попада в светлината на прожекторите. Не само с виртуозните си изпълнения на терена, но и с бурния си личен живот. Камерунецът, който в момента играе за "Катарски спортен клуб", ще се завърне в Испания днес. Причината не е никак приятна за него.