Заместник-окръжният прокурор на Търговище Анастас Моллов отличен за безспорен професионализъм

https://www.24chasa.bg/novini/article/7369567 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет /ВСС/ поощри Анастас Моллов - заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжната прокуратура в Търговище с отличие "Личен почетен знак първа степен - златен" и парична награда от 1000 лв.

Той е удостоен за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества, съобщават от институцията.

Прокурор Моллов е поощрен по предложение от Драгомир Сяров - административен ръководител на Окръжната прокуратура в Търговище.

Посочено е, че през 39-годишната си работа като прокурор, Моллов е показал безспорен професионализъм, много добра теоретична подготовка и богат практически опит. Той е назначен в Окръжна прокуратура - Ямбол на длъжност младши прокурор през 1980 г., бил е прокурор, заместник-районен прокурор на Районната прокуратура в Ямбол, прокурор в Окръжна прокуратура - Търговище и административен ръководител на прокуратурата от 1992 г., като от 16.12.2009 г. и понастоящем е зам.-административен ръководител-заместник окръжен прокурор при Окръжна прокуратура - Търговище.

Отчетено е, че през цялата си дългогодишна дейност като прокурор Анастас Моллов е бил образец на професионализъм, етично отношение към колегите и гражданите.

Моллов е освободен, поради навършване на 65 годишна възраст, от заеманата длъжност "заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор" на Окръжната прокуратура - Търговище, както и от длъжността "прокурор", считано от 3 април, се казва още в съобщението на ВСС.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" ударно чисти дълговете си. Целта пред ръкодоството на "сините" е след Нова година да падне запора над всички клубни сметки. "До края на годината всичко ще бъде изчистено - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Истината е, че ние и в момента дишаме спокойно финансово. "Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата

Рафаел Надал вдигна приказна сватба с половинката си Мария Франсиска Перейо. След 14-годишна връзка двамата се ожениха в събота. Церемонията бе проведена в имението-крепост La Fortaleza. По желание на младоженците сватбата бе обвита в пълна секретност, за да могат двамата да се порадват на уединението си

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда