20 млн. лева не стигнаха, улица в центъра на Пловдив ремонтирана наполовина

https://www.24chasa.bg/region/article/7400335 www.24chasa.bg
Така изглежда половината улица "Неофит Бозвели" в центъра на Пловдив. Снимки: Евгени Цветков

Кал и локви газят част от жителите на "Неофит Бозвели", другите вървят по нови тротоари и асфалт

20 млн. лева се оказаха недостатъчни за пълното завършване на зоната между бул. "Марица - юг" и "Княгиня Мария Луиза" в центъра на Пловдив. Благоустройството се прави по "Региони в растеж", но отпуснатите средства вече са усвоени. Нужни са поне още 1 млн. лева от бюджета на града, сочат сметките на район "Централен".

Според зам.-кмета по строителството инж. Тошо Пашов 500 000 лева трябват за отводняване, осветление и места за паркиране около междублоковото пространство между ул. "Ламартин", "Весела" и бул. "Шести септември". Там предстои да се направи и връзка с изход към булеварда. Над 40 улици в централната част на Пловдив цялостно се ремонтираха по "Региони в растеж". Строителството започна през септември м.г. и беше съпроводено с жалби от страна на живущи. В благоустроената зона попадна и част от ромската Аджисан махала.

Сега предстои да бъде завършена и ул. "Козлодуй". Кметството на "Централен" е поискало за нея още 16 000 лева, за да бъде поставен паваж от 200 кв. метра. В този обсег попада и ул. "Княз Богориди". Извършен е оглед на ул. "Неофит Бозвели", но тя е направена наполовина. Завършването й според сметките на кметството ще струва още 300 000 лева. "Ще се опитаме да приключим с тротоара на ул. "Княз Черказки" и местата за паркиране на ул. "Георги Тертер", поясни инж. Пашов.

До Великден пък трябвало да е готова ул. "Захари Стоянов" в западното подножие на хълма Бунарджика. Там беше подменена подземната инфраструктура и извършена цялостна реконструкция. В тази зона предстоят ремонти на ул. "Войнишка слава" и "Габър", която е в много лошо състояние.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.