Срам за баретата с откупа, но има ли и други в схемата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7411665 www.24chasa.bg

В най-скоро време зевзеците ще родят поредния афоризъм на нашето време, който ще гласи нещо от рода: “Ако ви откраднат джипа, за нищо на света недейте да звъните на позната барета”. Най-малкото защото ще ви поиска откуп, а отгоре на всичкото няма и да ви върнат откраднатата кола.

Вярно, че във времената на мутрите ченгета и престъпници вършееха рамо до рамо, включително и с откраднатите коли. Мутрите крадяха, а ченгетата им правеха заслон, дори сами искаха откупите и после се отчитаха на бандитите. Дори хората се плашеха еднакво и от мутрите, и от ченгетата, защото не знаеха на какво ще налетят.

Но времената се промениха, а явно някои ченгета не са съвсем разбрали накъде духа вятърът. Жалко, много жалко за хората, на които разчитаме да ни пазят от престъпници. И голям срам за баретата! Но въпросът е дали има и други под пагон, които са в комбина със заловената барета. Да разровят схемата докрай. И да не ги връщат обратно на работа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Всеки има право да се връзва на глупости, но в здравето няма демокрация

    Антиваксъри изпратиха открито писмо срещу ваксините до президента Румен Радев и кого ли още не. С основен аргумент, че задължителното ваксиниране не било демократично. Мили антиваксъри, в здравето на всички ни няма демокрация. И не трябва да има. Защото хич не е демократично неваксинирани хора да сеят зарази