Благоевград и гръцкият Драма изграждат поливни системи в парковете

https://www.24chasa.bg/region/article/7415588 www.24chasa.bg
Кметовете на Благоевград и Драма разясниха дейностите по проекта.

 Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и кметът на община Драма, Гърция, Кристолулос Мамсакос, заедно разясниха дейностите по проект за разработване и прилагане на нови технологии за оптималното управление на водните ресурси в градската среда.

"Изключително ми е приятно, че сте наши гости, винаги сте добре дошли в Благоевград. Сигурен съм, че този съвместен проект е първата стъпка от едно успешно партньорство за в бъдеще. Да тръгнем със сума от близо 800 000 евро е показателно, дай Боже да реализираме проекти за 80 млн. евро. Знам, че можем и сме го доказали. Зад тези цифри стои нашата работа и постигнатите резултати са в полза на нашите градове и жителите в тях", каза д-р Камбитов.

Кметът на община Драма пък поздрави д-р Камбитов и каза, че е видял "един много организиран и много подреден град" и му пожела и трети мандат.

Проектът е финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014 – 2020 г. Водеща организация е гръцката община Драма, която изпълнява проекта в сътрудничество с Община Благоевград, Община Павлос Мелас, Република Гърция, Солунския университет "Аристотел" (Факултет по химия) и НПО "Активни младежи".

Целта на проекта е подобряване качеството на живот на гражданите и опазване на околната среда и по-конкретно да представи и да популяризира значението на новите интелигентни технологии в управлението на градските водни ресурси.

Дейностите, които Община Благоевград ще изпълнява по проекта, са изграждане на 5 броя сонди и 5 броя съвременни поливни системи, намиращи се в ж.к. "Запад", ж.к. "Струмско" и в парк "Бачиново", както и облагородяване на тяхното пространство.

Срокът на договора е 24 месеца, а общият размер на бюджета на проекта е 739 955 евро.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.

3-годишната Евелин с тежка инфекция и изгаряния Тежка инфекция и изгаряния получава дете след ухапване от комар в Червен бряг, научи "България Днес"! Част от кожата на лявата ръка на малката Евелин почти липсва. Майката на 3-годишното момиченце обвинява лекарите в Червен бряг в некомпетентност. Историята е от началото на месеца.