Благоевград и гръцкият Драма изграждат поливни системи в парковете

https://www.24chasa.bg/region/article/7415588 www.24chasa.bg
Кметовете на Благоевград и Драма разясниха дейностите по проекта.

 Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и кметът на община Драма, Гърция, Кристолулос Мамсакос, заедно разясниха дейностите по проект за разработване и прилагане на нови технологии за оптималното управление на водните ресурси в градската среда.

"Изключително ми е приятно, че сте наши гости, винаги сте добре дошли в Благоевград. Сигурен съм, че този съвместен проект е първата стъпка от едно успешно партньорство за в бъдеще. Да тръгнем със сума от близо 800 000 евро е показателно, дай Боже да реализираме проекти за 80 млн. евро. Знам, че можем и сме го доказали. Зад тези цифри стои нашата работа и постигнатите резултати са в полза на нашите градове и жителите в тях", каза д-р Камбитов.

Кметът на община Драма пък поздрави д-р Камбитов и каза, че е видял "един много организиран и много подреден град" и му пожела и трети мандат.

Проектът е финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014 – 2020 г. Водеща организация е гръцката община Драма, която изпълнява проекта в сътрудничество с Община Благоевград, Община Павлос Мелас, Република Гърция, Солунския университет "Аристотел" (Факултет по химия) и НПО "Активни младежи".

Целта на проекта е подобряване качеството на живот на гражданите и опазване на околната среда и по-конкретно да представи и да популяризира значението на новите интелигентни технологии в управлението на градските водни ресурси.

Дейностите, които Община Благоевград ще изпълнява по проекта, са изграждане на 5 броя сонди и 5 броя съвременни поливни системи, намиращи се в ж.к. "Запад", ж.к. "Струмско" и в парк "Бачиново", както и облагородяване на тяхното пространство.

Срокът на договора е 24 месеца, а общият размер на бюджета на проекта е 739 955 евро.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Една от най-сексапилните дами във футбола Алекс Морган обяви бойкот на Доналд Тръмп. Звездата на американския национален отбор няма да уважи покана за Белия дом, ако тимът триумфира със световната титла. Причината за това е солидарност със съпруга й Сервандо Караско. Той е мексиканец, а самата Алекс не е съгласна с имиграционната политика на

Легендарният английски футболист Гари Линекер има нова жена до себе си. Дамата, която спечели сърцето му, е популярна телевизионна кулинарна водеща. Това е доста по-млата от него Гизи Ерскин. Тя е на 39 години, докато Линекер е на 58. Бившият нападател се раздели със съпругата си Даниел Бъкс преди две години.

Дъщерята на Бърни Екълстоун - Тамара, е имала сериозна разпра с майка си Славица. След нея двете не си говорили почти година. Преди това бившата жена на екс собственика на Формула 1 и дъщеря й бяха изключително близки. Причината за скандала между тях е вмешателството на Славица в живота на наследничката й.