По нов път ще пристигат румънци и българи за Великден в Албена

https://www.24chasa.bg/region/article/7417464 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

До дни ще бъде завършен ремонтът на пътя Добрич-Албена, където остава да бъде положен износващият пласт асэалт в отсечка, по-малка от километър. и да се допълнят част от банкетите. „За предстоящите празници ще осигурим комфортно пътуване и на българите, и на туристите от Румъния” – каза директорът на Областното пътно управление-Добрич, Георги Стратиев.. При осигурен финансов ресурс се предвижда ремонт на още един участък от пътя Добрич-Албена – докъм Батово, и на участък в посока към Ген.Тошево и границата с Румъния, където има участък, който не е добър – добави той и подчерта, че усилията на предприятието ще бъдат концентрирани основно в ремонти на отсечки с голяма натовареност и движение на туристи.

Областното пътно управление има проектна готовност за ремонт на северната част на околовръстния път на Добрич. „Очаква се в съвсем скоро време да се извърши преразпределение на финансовия ресурс за превантивни ремонти в страната и в следващите месеци в рамките на строителния сезон ремонтът ще бъде завършен. Отсечката е с дължина 7 км, а рехабилитацията й ще струва около 5 млн. лева” –каза още Стратиев.. „При положение, че цялата дължина на околовръстния път на Добрич е 24 км и всички дъги са в много добро състояние, този участък от нулевия до 7-мия километър не е в добро състояние и категорично трябва да бъде завършен. Той е един от приоритетите ни” - коментира Стратиев.

Лоши пътища има във всички общини на Добричка област, но се полагат грижи поне да бъдат запълнени дупките или да не се оставят деформации на асфалта- добави шефът на пътното управление..

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.

3-годишната Евелин с тежка инфекция и изгаряния Тежка инфекция и изгаряния получава дете след ухапване от комар в Червен бряг, научи "България Днес"! Част от кожата на лявата ръка на малката Евелин почти липсва. Майката на 3-годишното момиченце обвинява лекарите в Червен бряг в некомпетентност. Историята е от началото на месеца.