48 субсидирани работни места одобриха за Добричка област

https://www.24chasa.bg/region/article/7417518 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

На работно заседание Областната комисия по заетост в Добрич прие проекта за Програма за заетост за субсидирани работни места, представени от общините и областната администрация предложения. Предвидените средства за финансиране са в размер на 173 181 лв., а местата са 48.

Ззаложени са с 6 работни места повече от предвидените, защото община Добричка и областната администрация-Добрич, в партньорство с Областно пътно управление, предлагат вместо по 3 работни места на 8-часов работен ден – по 6 работни места на 4-часов работен ден.

Одобреният от Областната комисия по заетост проект на програмата предвижда 36 работни места на 8-часов работен ден и 12 работни места на 4-часов работен ден.

В община Балчик ще има – 2-ма общи работници, в Генерал Тошево – 10 сезонни работници, в град Добрич – 2-ма детегледачи в Център за настаняване от семеен тип, в община Добричка – 6 общи работници, в Каварна – 3-ма общи работници, в Крушари – 8 места за общи работници, в Тервел - 7 – за общи работници, в Шабла – 4 бройки. за работник поддръжка на общинска пътна инфраструктура и Областна администрация-Добрич, в партньорство с Областно пътно управление – 6 места за работници за поддръжка на участъци от републиканска пътна мрежа в областта.

С така предложените работни места размерът на исканите от държавата средства общо е 173 124 лв. Работодателите, осигуряващи заетост, ще финансират програмата в размер общо на 5 473 лв., с което общата сума за осигуряване на 48 работни места за безработни лица е в размер на 179 547 лв.

Назначаване на безработни лица ще може да се извършва от 1 юни., като срокът на заетост е от 3 до 6 месеца.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,