48 субсидирани работни места одобриха за Добричка област

https://www.24chasa.bg/region/article/7417518 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

На работно заседание Областната комисия по заетост в Добрич прие проекта за Програма за заетост за субсидирани работни места, представени от общините и областната администрация предложения. Предвидените средства за финансиране са в размер на 173 181 лв., а местата са 48.

Ззаложени са с 6 работни места повече от предвидените, защото община Добричка и областната администрация-Добрич, в партньорство с Областно пътно управление, предлагат вместо по 3 работни места на 8-часов работен ден – по 6 работни места на 4-часов работен ден.

Одобреният от Областната комисия по заетост проект на програмата предвижда 36 работни места на 8-часов работен ден и 12 работни места на 4-часов работен ден.

В община Балчик ще има – 2-ма общи работници, в Генерал Тошево – 10 сезонни работници, в град Добрич – 2-ма детегледачи в Център за настаняване от семеен тип, в община Добричка – 6 общи работници, в Каварна – 3-ма общи работници, в Крушари – 8 места за общи работници, в Тервел - 7 – за общи работници, в Шабла – 4 бройки. за работник поддръжка на общинска пътна инфраструктура и Областна администрация-Добрич, в партньорство с Областно пътно управление – 6 места за работници за поддръжка на участъци от републиканска пътна мрежа в областта.

С така предложените работни места размерът на исканите от държавата средства общо е 173 124 лв. Работодателите, осигуряващи заетост, ще финансират програмата в размер общо на 5 473 лв., с което общата сума за осигуряване на 48 работни места за безработни лица е в размер на 179 547 лв.

Назначаване на безработни лица ще може да се извършва от 1 юни., като срокът на заетост е от 3 до 6 месеца.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Артистични пейки във формата на отворена книга със стихове красят от днес площад „Тройката“ в центъра на Бургас. На пейките могат да се видят едни от най-хубавите стихове на бургаските поети Петя Дубарова и Христо Фотев оставили незабравими културно наследство на бъдещите поколения. Снимка:България за

Николета Лозанова прибра Николай Михайлов. Не, двамата не са се разделяли отново. Точно обратното - в момента връзката им е по-стабилна от всякога. Плеймейтката приюти вратаря на "Левски" и националния отбор в своя апартамент, видя "България Днес". Двамата живеят в жилището на Николета. Това е домът,

Светозар от сватбеното риалити "Женени от пръв поглед" заряза жена си. Филипов се размотава в мъжка компания в столицата, видяха папараците на "България Днес". Както стана ясно от последните епизоди на формата - той и съпругата му Таня изживяват криза в краткия си брак. Треньорката по художествена гимнастика тотално го отсвири, обвинявайки го,