Спецполицаи показват на ученици в Айтос как се залавят опасни престъпници

https://www.24chasa.bg/region/article/7419544 www.24chasa.bg
Спецполицаите показаха оръжия и екипировка, която ползват по време на акциите.

Със затаен дъх и искрено възхищение близо 90 ученици от училище „Атанас Манчев” в Айтос проследиха демонстрациите на служителите от най-елитното полицейско звено - сектор „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР Бургас, съобщи инспекторът по превенция Цветелина Рандева, която също присъства на събитието.

Началникът на спецполицаите гл. инспектор Марин Димитров заедно с колегата си Янчо Темелков разказаха за нелекото ежедневие на служителите на реда, които участват при задържането на особено опасни и въоръжени нападатели,  отговарят за охраната на масови мероприятия и гарантират спокойствието и сигурността при масови безредици.

Учениците от пети, шести и седми клас чуха как се използват екипировката и въоръжението на спеотряда, видяха персоналните радио-комуникационни средства, тактическите набедрени кобури,  алпийска и водолазна екипировка, картечните пистолети, електрошоковите прибори и снайперски карабини.  Високо проходимият брониран автомобил, ползван от полицейските служители от сектор „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР Бургас, предизвика бурни емоции сред момчетата. Демонстрирана бе и разгъваемата лента с шипове, използвана за принудително спиране на автомобил, чийто водач не се е подчинил на полицейските разпореждания.

В превантивното занимание, организирано от „Ротари клуб” Айтос, учениците от бяха обучени да разпознават и различните видове наркотици, с които могат да се сблъскат на улицата. Обяснени им бяха най-честите механизми за провокиране на интереса към дрогата, външните проявни форми на зависимостта върху човешкия организъм, както и трудния път за откъсване от дрогата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.

3-годишната Евелин с тежка инфекция и изгаряния Тежка инфекция и изгаряния получава дете след ухапване от комар в Червен бряг, научи "България Днес"! Част от кожата на лявата ръка на малката Евелин почти липсва. Майката на 3-годишното момиченце обвинява лекарите в Червен бряг в некомпетентност. Историята е от началото на месеца.