Градският ученически парламент дари оборудване на Дома за деца в Дебелец

https://www.24chasa.bg/region/article/7420999 www.24chasa.bg

Дарение на обща стойност 3528 лв. получи в навечерието на Великден Домът за медико-социални грижи в гр. Дебелец от Градски ученически парламент Велико Търново. То включва вертикализатор, проходилка, дидактически шкафове /2 бр./, йоника, детски книжки за оцветяване /40 бр./ с великденски мотиви, както и декоративна празнична украса, съобщиха от дома.

Дарението прие директорът на ДМСГД – Дебелец д-р Анелия Георгиева. Връчиха го председателя на ГУП Савина Иванова, почетния председател Красин Каракоцев и ученика Светлин Даскалов. Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Велико Търново Снежана Данева и младият общинският съветник Георги Недев.

Средствата бяха събрани на Пролетен благотворителен бал на Градския ученически парламент, организиран с подкрепата на Община Велико Търново, Младежки дом и Младежки информационен консултантски център в старата столица. Каузата му бе в подкрепа на нуждите на Дома за медико-социална грижа за деца – Дебелец и Дневния център към него, в които пребивават деца от 0 до 7-годишна възраст.

Предаването на дарението става непосредствено преди големият християнски празник Възкресение Христово и в навечерието на празника по повод 65-годишнината от разкриването на ДМСГД и 20-годишнината от създаването на Дневния център към него.

Директорът на ДМСГД д-р Анелия Георгиева изказа своята изключителна благодарност към десетките дарители с пожелание за здраве, благополучие и светли Великденски празници.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане