1298 нарушения са установени от трудовите инспектори за първите три месеца в Добричка област

https://www.24chasa.bg/region/article/7421224 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

През първото тримесечие на 2019 г. дирекция ,,Инспекция по труда” – Добрич, извърши 218 проверки – съобщават оттам..

При проверките са установени общо 1298 нарушения, от които по спазване изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в предприятията са 402 , по закрилата на трудовите права на работниците и служителите, уредена в Кодекса на труда- 895, и 1 - по Закон за насърчаване на заетостта.

По постъпили жалби срещу некоректни работодатели са извършени 52 проверки.

За отстраняване на констатираните нарушения са предприети 999 броя принудителни административни мерки. За нарушенията, от които са произтекли вредни последици за работниците и служителите, са съставени 177 броя актове.

По отношение на обхвата на различните икономически дейности е налице запазване на тенденцията за обхващане на възможно най-широк кръг от предприятия.

От началото на февруари 2019 г. стартират традиционните засилени проверки в строителството. Секторът е идентифициран като рисков, както по отношение на безопасността на труда, така и по спазване на трудовото законодателство в областта на трудовите правоотношения – възникването им, работното време и почивките, заплащането на труда и т.н. Видът на обектите, които се подлагат на интензивен контрол са големи строителни обекти, обекти с голям обем изкопни работи, работа на височина, жилищни сгради и др. Интензивните проверки продължават и през второто тримесечие на 2019 г.

Контролът по спазване на трудовото законодателство в дейност „Растениевъдство“ остава приоритет за дирекция „Инспекция по труда”- Добрич. Тази дейност остава рискова както по отношение на възникването на трудовите правоотношения, така и по осигуряването на безопасност и здраве при работа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.