Още нови електронни услуги в община Банско

https://www.24chasa.bg/region/article/7453684 www.24chasa.bg

Всяка година интересът към електронните услуги, предлагани от община Банско, нараства. За да улесним и подобрим достъпа на гражданите и бизнеса до административните услуги, ние не спираме да ги усъвършенстваме и доразвиваме, казаха от общинската администрация. От миналата седмица потребителите на електронни административни услуги могат да подават своите заявления и с ПИК на НАП, който се получава напълно безплатно от офисите на НАП. Така се цели облекчаване максимално на гражданите и бизнеса, като им е предоставя още една възможност за заявяване на електронни услуги. От няколко дни част от онлайн услугите, предлагани от общината, са достъпни и чрез сайта на Държавна агенция електронно управление. Това е още една възможност за достъп до е-услугите ни, който ще се доразвива през цялата година.

Община Банско предоставя широка гама на електронни административни услуги - над 80 на брой.  Има възможност за гъвкаво решение при заявяване:

- с Квалифициран електронен подпис /КЕП/

- чрез ПИК на НАП

- без електронен подпис, само чрез потребителско име и парола (за „верифицирани“ потребители)

Предлагат се и различни възможности за получаване на административната услуга чрез "Български пощи",  в електронен формат на електронна поща подписана от общината с електронен подпис, на място в общината и  чрез лицензиран куриер.

Заплащането на електронната услуга може да стане  по банков път, чрез платежно нареждане, чрез мрежата на ЕasyPay, чрез виртуален ПОС терминал, с дебитна, или кредитна карта.

По този начин се спестява време за заявяване на услугата в Общината и се дава  възможност да се заявяват електронни услуги 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова - Професор Касчиев, мнозина сякаш разбраха мащаба на трагедията от аварията преди 33г. едва след сериала "Чернобил". Има ли някой интерес все още да не се говори много по тази тема? - Сериалът "Чернобил" се опира на действителни факти и показва отлично съветската действителност и ядрената индустрия.

Двама футболисти на "Левски" повториха звездата на "Барселона" Лионел Меси. Халфът Мартин Райнов и бразилецът Паулиньо повърнаха на терена по време на контролата със "Зенит" (0:1). Полузащитникът имаше неразположение в средата на първото полувреме. При Паулиньо то се прояви през втората част. И двамата повърнаха след прекъсвания за пиене на вода

Чудовищният сом се заплел в мрежи, атракция е на борсата в Тутракан Най-чудовищният сом в река Дунав е уловен! Рибари измъкнаха с мрежа воден гигант с тегло 125 кг в района на Русе, научи "България Днес". Сладководният хищник е истинско страшилище. Той е по-дълъг от човек, а огромната му паст може да погълне всичко, което мърда в реката.