Откриха нова детска площадка в "Южен", режат лентите на още три

https://www.24chasa.bg/region/article/7461992 www.24chasa.bg
Градоначалникът Иван Тотев и районният кмет Борислав Инчев откриха новата детска площадка СНИМКА: Анелия Перчева

Нова детска площадка с модерни съоръжения за игра беше открита в район "Южен", в карето между улиците "Димитър Талев", "Петър Стоев", "Петър Васков" и "Петрова нива".

"Площадката е на площ 240 кв.м и отговаря на всички изисквания за безопасност. Поставени са ударопоглъщаща настилка, ограда срещу влизане на животни, пейки", каза районният кмет Борислав Инчев. Той уточни, че за обекта са похарчени около 60 000 лева. Средствата са изцяло от общинския бюджет. Това е 11-атата площадка в "Южен" за последните 3 г. и първата за т.г. Предстои да бъдат открити още три - в пространството между ул. "Бугариево" и "Пере Тошев", до блок 1114 и на терен между ул. "Тодор Александров" и "Дрин". Инчев отбеляза, че през м.г. за съоръжения за игра са били похарчени близо 300 000 лв., а за т.г. се предвиждат над 200 000 лева. Има още 10 готови проекта за площадки.

Кметът на Пловдив Иван Тотев, който присъства на откриването на новата придобивка, поздрави Инчев.

Тотев и Инчев лиснаха менчето на новата площадка СНИМКА: Анелия Перчева

"Най-вероятно ГЕРБ ще има свой кандидат на местните избори за района, но е коректно да се отбележи, че тук се работи", каза градоначалникът. По думите му "Южен" вече надхвърля по население район "Централен" и затова предизвикателствата в тази част на града са големи. Тотев посочи, че предстоят строителни дейности в училище "Стоян Михайловски", за което са отпуснати 850 000 лева. Работи се и по проект за нови класни стаи в СУ "Константин Величков", след като бъдат реконструирани два корпуса, замразени от 1989 г. насам. Общината ще търси средства и за довършаване на спортните площадки в училище "Димитър Талев"

Площадката отговаря на всички изисквания за безопасност СНИМКА: Анелия Перчева

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.