Общото събрание на ВТУ събра кворум, трима се борят за ректор

https://www.24chasa.bg/region/article/7462105 www.24chasa.bg

333-ма делегати се регистрираха за участие в Общото събрание на Великотърновския университет минути преди 10 ч. тази сутрин, когато започна неговото заседание. От общо 390 члена, нужният кворум от 2/3 за провеждането му е 254 души, Така че висшият орган има представителност за избор на нови ръководни органи на вуза. След направеното предложение за дневен ред, най-важните точки от който са избор на председател на Общото събрание и избор на ректор, беше прочетено писмо от министъра на образованието. В него се посочват резултати от проверка от министерски експерти в периода 7-9 май и препоръка събранието да бъде отложено заради констатирани нарушения на процедурата за попълване на квотата на студентите и докторантите в него. Това бе и моментът, в който журналистите бяха помолени да напуснат аулата и работата на форума продължи при закрити врата.

Трима кандидати се състезават за ректор на Великотърновския университет. Това са настоящият ръководител на висшето училище проф. Христо Бонджолов, деканът на Педагогическия факултет проф. Венка Кутева и деканът на факултет "Математика и информатика" проф. Мирослав Гълъбов. Въпреки призивите от последните за бойкот на събранието, те присъстват и се регистрираха като делегати.

В късните часове на деня ще стане ясно ще има ли ВТУ избран нов ректор и дали той ще бъде оспорен в съда от недоволните.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.

Осъдителната присъда на бившия моден шеф Росен Чолов-Чолата се сгромоляса! Апелативният спецсъд откри пропуски в решението и върна процеса за ново разглеждане от първа инстанция, научи "България Днес". През януари т.г. спецсъдът даде на Чолата и студентката Полина Иванова по 3 години условно за сводничество.

Сексапилната дъщеря на аржентинската легенда Клаудио Каниджа - Шарлот, стана жертва на пишман коафьор. Тя остана без перука на сцената пред очите на милиони зрители. Мадамата, която е известна с голи снимки и скандално поведение, участва в танцувалното шоу "Байландо" в родината си. Заедно с партньора й, който е професионалист,