И КЕВР се зае с безводието в квартал „Пастир” в Генерал Тошево

https://www.24chasa.bg/region/article/7462826 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

КЕВР е поискала от „ВиК”-Добрич, в 7-дневен срок да представи свое становище по поставените проблеми от жителите на квартал „Пастир” в Ген. Тошево. Това става ясно от писмо на регулатора до директора на водното дружество, във връзка с отвореното писмо на жителите на тошeвския квартал, изпратено по повод проблема с водоподаването, повече от 25 дни.. И в момента в квартала няма вода за пиене, а само за битови нужди.

От водното дружество трябва да се посочат причината за влошаването на качеството на водата, предприетите действия за изпълнение на нормативните изисквания и срокове за изпълнението им, като бъдат представени резултатите от извършвани анализи за качеството на водата, подавана за питейно-битови нужди. В писмото, подписано от председателя на КЕВР Иван Иванов, се иска информация за показателите, по които са регистрирани отклонения от стандартите, анализ за причините за допуснатите отклонения и предприети действия за отстраняване на несъответствията.

Поискана е информация относно осигуряване на алтернативно водоснабдяване с питейна вода, включително с водоноски, съгласно Общите условия и брой на постъпилите жалби за влошеното качество на водата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

*** Събрал шефът на фирмата състава и им съобщил, че секретарката е бременна. Тъй като тя била палава, всички навели виновно глави. Тогава извикали бай Иван портиера. - Бай Иване, ти имал ли си нещо общо със секретарката? - попитал деликатно шефа. -Ама моля ви се, на мойте години... - Хайде сега й съобщи, че е уволнена. *** Зима е.

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда