Младен Шишков: Със силна икономика и стабилност в държавата пенсиите ще растат

https://www.24chasa.bg/region/article/7464641 www.24chasa.bg
Младен Шишков СНИМКИ: Пресцентър на ГЕРБ

Кандидатът за евродепутат Младен Шишков се срещна с пенсионери в Болярино и в Белозем. На неформалните срещи той обясни как се формират пенсиите в България и каква е връзката между тях и европейските фондове и инвестициите в държавата. По думите му според данните на социалното министерство за първи път от доста години пенсионерите ще могат да се надяват на по-голяма индексация на парите си от обичайните 2-3%. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Според разчетите осъвременяването през 2019 година ще бъде с около 5.7%. Всичко това по думите на Младен Шишков е благодарение на ускорения икономически растеж и политическата стабилност в страната, благодарение на управлението на правителството на Бойко Борисов. Всичко това е и предпоставка за привличането на повече чужди инвестиции, които водят до по-високи заплати, а от тук и до по-високи пенсии, обясни Шишков. Той уточни , че ако не беше Европейският съюз, всичко, което се случи в община Раковски, нямаше да бъде възможно. Европейската солидарност чрез европейските фондове е причината за новия облик на общината – нови пътища, детски градини, санирани училища, паркове, места за отдих и спорт.

В тази връзка кметът на Раковски Павел Гуджеров допълни, че над 900 хиляди лева ще се инвестират в улиците в Белозем до края на годината. На тези думи пенсионерите отговориха, че дори само по 4 улици на година да се правят пак ще е добре, защото до момента не е имало подобно ударно асфалтиране в селото и похвалиха служителите от Общинското предприятие, които работели бързо и добре.

Младен Шишков: Със силна икономика и стабилност в държавата пенсиите ще растат

Младен Шишков уточни, че за да продължи подкрепата за България от страна на ЕС и реализирането и на други инфраструктурни проекти, е нужна убедителна победа на ГЕРБ на изборите на 26 май. Само по този начин гласът на България ще се чува, коментира Шишков.

Младен Шишков: Със силна икономика и стабилност в държавата пенсиите ще растат

 Европейски избори 2019 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.