Монтана чества 24 – ти май с шествие

https://www.24chasa.bg/region/article/7470046 www.24chasa.bg

Шествието, водено от Духов оркестър “Дико Илиев” към НЧ „Разум 1883” и Мажоретния състав към Общински младежки дом, официалните лица, преподаватели, дейци на културата и ученици бе изпъстрено с цветя и окичени портрети на светите братя Кирил и Методий. То премина по бул. „Трети март” от църквата „Св. св. Кирил и Методий” до откритата сцена на площад “Жеравица”.

Официални гости в празничното шествие бяха народните представители от ГЕРБ- Монтана Дилян Димитров и Ирена Димова, областният управител Росен Белчев, зам. областният управител Нина Петкова, кметът на Община Монтана Златко Живков, зам. кметът Станислав Станоев, началник на РУО – Монтана Трайка Трайкова, общински съветници, директори на учебни заведения, ученици, родители и много жители на Монтана.

Кметът на Монтана Златко Живков връчи специалната стипендия за деца с изявени дарби на пианистката Анна- Мария Арсенова, свирила в Карнеги хол. Носителите на почетна значка на община Монтана и почетното отличие "Неофит Рилски" на министъра на образованието

Отличените са 92-годишният доктор - физиотерапевт Георги Б.Георгиев популярен с периодичните си анализи в местни вестници, Бисерка Фильова - директор на основното училище в село Габровница, Камелия Симеонова – преподавател по физическо в езиковата гимназия „Петър Богдан”, Бонка Първанова - педагог в ІV детска градина „Калинка и Катя Петрова – преподавател в основно училище „Иван Вазов” в Монтана.

Началникът на регионално управление на образованието Трайка Трайкова връчи почетно отличие „Неофит Рилски” на министъра на образованието и науката на шестима учители в област Монтана.

Отличените са:

Димитрана Илиева - старши учител по литература в природо-математическата гимназия „Свети Климент Охридски” – Монтана,

Людмила Григорова – заместник директор на гимназията по архитектура, строителство и геодезия „Проф. арх. Стефан Стефанов” - Монтана

Нели Вълкова – рехабилитатор на слухови и говорни затруднения от Центъра за приобщаващо образование в Монтана.

Маша Асенова учител в средно училища „Отец Паисий” - Медковец която е носител и на званието учител на годината

Ели Костадинова от основно училище „Петър Парчевич” - Чипровци също учител на годината

Елка Бошнякова учител в професионалната гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев”- Монтана

Трима от носителите на отличието „Неофит Рилски” са предложени от регионалното управление по образование, двама – от Съюза на българските учители към КНСБ и 1 - от съюза на учителите „Подкрепа”

Председателят на съюза на българските учители към КНСБ Енеза Ангелова връчи специално отличие на синдиката началника на регионалното управление по образование Трайка Трайкова за добро партньорство.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.