Първо в "24 часа"! Изнудваният от кмета Ральо Ралев бизнесмен проговори

https://www.24chasa.bg/novini/article/7486945 www.24chasa.bg
Здравко Ангелов Снимка: Личен профил

- Г-н Ангелов, търсим ви от "24 часа". Разкажете как кметът на район "Северен" Ральо Ралев ви е изнудвал?

- След като минат всички следствени мероприятия, ще мога да говоря. Дотогава не искам да давам изявления.

- Задържаният с подкупа от 60 000 лева Иван Делевски твърди, че тези пари всъщност са капаро от вас за доставка на плоскости за хале. Каква е истината?

- Да говори, каквото иска. Има достатъчно материали в прокуратурата. Както казаха, 5 месеца се е развивало това действие. Има събрани доказателства. За каква точно търговска сделка говорим? (смее се - б.а.)

- След като твърдите, че Ралев ви е бавил строителното разрешение, защо не отидохте в голямата община да ви издадат оттам?

- Защото реших, че няма да ми свършат работа.

- И оттам ли?

- Това е друга тема. Но не искам да говоря, така съм преценил, така ме и посъветваха.

- Как мислите - след като толкова месеци са разработвали Ралев, защо не са го заловили с подкупа, а парите са намерени в посредника?

- Това са въпроси, които не мога да коментирам към момента.

- Притеснявате ли се, че името ви е забъркано в тази ситуация?

- Напротив. С гордо вдигната глава ще ходя оттук нататък, защото такива като мен - куражлии, са малко. Като такъв се определям.

- В крайна сметка получихте ли разрешително за строеж на кооперация в район "Северен"?

- И това не мога да ви кажа.

- Къде точно ще строите?

- Скоро ще излезе адресът. Някои медии пишат разни неща, включително и колко деца имам и куп щуротии, които нямат нищо общо. Всеки, който се упражнява на мой гръб, да си направи добре сметката, защото ще се видим в съда. Проектът ми не е бил връщан нито веднъж. Това ще ви кажа. Одобрен е от първия път.

- И въпреки това нямате разрешително.

- Точно така.

- Как сте бил рекетиран?

- Наистина, разберете ме, не мога повече да давам информация. Не искам да преча на хората, които разследват.

- Не се ли опасявате, че дълго ще ви разкарват по съдилища, както се случи с колегата ви от София Александър Ваклин по казуса "Десислава Иванчева"?

- И какво, като ме разкарват? Нали трябва да направим нещо за тази държава. Всеки казва: "Има корупция", а предпочита да си плати, отколкото да даде сигнал. И така корупцията си продължава. Държавата - това сме ние, хората. А не някаква химера. Въпросът е какво правим за страната си. В единия случай помагаме да се изчисти от такива като Ралев, в другия - им плащаме. Аз не съм от вторите.

- Очаквате ли да ви последват и други колеги?

- Нямам представа.

- Лесно ли стигнахте до премиера?

- И това не мога да ви кажа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,