Започна почистването на дървета и коренища, завлечени под мостовете на Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/7489407 www.24chasa.bg
Даниел Панов инспектира работата по разчистването.

Със специализирана техника във Велико Търново и общината започна почистването на речните корита в районите под мостовете, затлачени след пороите. Кметът Данел Панов на място провери как върви работата по премахването на наносите под две мостови съоръжения в Дебелец, както и в района на Владишкия мост във Велико Търново. Няколко автокрана ще работят и утре на мостове в старопрестолния град и общината.

Предстои цялостно почистване на коритото на р. Янтра в района на църквата „Свети 40 мъченици“, металния железопътен мост, Владишкия мост и край църквата „Св. св. Петър и Павел“. Премахнати ще бъдат наносите, изкуствените острови, почистени ще бъдат бреговите ивици. На финал са процедурите по избор на изпълнител, съобщиха от общината.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа