Топфизик поема научната дейност в Пловдивския университет

https://www.24chasa.bg/region/article/7501069 www.24chasa.bg
Проф. Теменужка Йовчева (вляво) поема един от най-важните ресори във вуза

Проф. Теменужка Йовчева от Физико-технологичния факултет ще ръководи научноизследователката и издателската дейност на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Тя бе избрана за зам.-ректор на академичния съвет и поема един от най-важните ресори.  Още четирима заместник-ректори ще има вузът под тепетата. Учебната дейност е поверена на доц. д-р Мария Стоянова от Химическия факултет, която и до момента заемаше тази позиция. С нейното ново назначение се утвърждава приемствеността в университета, подчерта ректорът проф. Румен Младенов.

Системата за наблюдение, управление и постоянен контрол на качеството на обучението и академичния състав" ще е под надзора на проф. Румяна Танкова от Педагогическия факултет. Този ресор е свързан с провеждането на вътрешния одит, атестацията и анкетите за качеството на обучение – както в университета, така и в неговите филиали в Кърджали и Смолян, обясни проф. Младенов.

Доц. д-р Надя Чернева от Филологическия факултет ще работи в ресор "Международно сътрудничество, академична мобилност, връзки с обществеността и протокол".

Информационната структура и акредитационните процедури са поверени на проф. д-р Антон Илиев от Факултета по математика и информатика.

Проф. д-р Невена Милева от Физико-технологичния факултет ще бъде пом.-ректор с ресор "Проектна дейност". Новият ректор проф.Румен Димитров Младенов бе избран за ректор на ПУ "Паисий Хилендарски" на 21 май т.г. За него гласуваха 84% от делегатите на Общото събрание.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Носителят на "Златната топка" Лука Модрич няма да влезе в надпреварата за трофея тази година. Това стана ясно, след като "Франс Футбол" обяви номинираните за 2019 година. Те са 30 на брой. Сегашният носител на трофея не попада сред тях за първи път в историята, откакто съществува системата със номинации

По всички модни правила е облечена моделката Глория Петкова, видя "България Днес". Красавицата заложи на бели ботуши с дебел ток въпреки горещото време последните дни и ултракъс минижуп за представянето на книга. Въпреки че белите ботуши отдавна са отживелица, в последно време родният хайлайф прибягва към тях, като се придържа към максимата,

Това Део ли е? Не... абе, май е той. Така се обръщаха с камерите на телефоните си столичани зад актьора Иван Бърнев, уловиха го топпапараците на "България Днес". Звездата се разходи като брат близнак на водещия Део из столичните улици и събра очите на феновете, които едва го разпознаха. Досущ копие на певеца водещ Деян Славчев с кислородно руси