Топфизик поема научната дейност в Пловдивския университет

https://www.24chasa.bg/region/article/7501069 www.24chasa.bg
Проф. Теменужка Йовчева (вляво) поема един от най-важните ресори във вуза

Проф. Теменужка Йовчева от Физико-технологичния факултет ще ръководи научноизследователката и издателската дейност на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Тя бе избрана за зам.-ректор на академичния съвет и поема един от най-важните ресори.  Още четирима заместник-ректори ще има вузът под тепетата. Учебната дейност е поверена на доц. д-р Мария Стоянова от Химическия факултет, която и до момента заемаше тази позиция. С нейното ново назначение се утвърждава приемствеността в университета, подчерта ректорът проф. Румен Младенов.

Системата за наблюдение, управление и постоянен контрол на качеството на обучението и академичния състав" ще е под надзора на проф. Румяна Танкова от Педагогическия факултет. Този ресор е свързан с провеждането на вътрешния одит, атестацията и анкетите за качеството на обучение – както в университета, така и в неговите филиали в Кърджали и Смолян, обясни проф. Младенов.

Доц. д-р Надя Чернева от Филологическия факултет ще работи в ресор "Международно сътрудничество, академична мобилност, връзки с обществеността и протокол".

Информационната структура и акредитационните процедури са поверени на проф. д-р Антон Илиев от Факултета по математика и информатика.

Проф. д-р Невена Милева от Физико-технологичния факултет ще бъде пом.-ректор с ресор "Проектна дейност". Новият ректор проф.Румен Димитров Младенов бе избран за ректор на ПУ "Паисий Хилендарски" на 21 май т.г. За него гласуваха 84% от делегатите на Общото събрание.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Опита да направи образованието ни игра и забавление, става най-младият професор Иво АНГЕЛОВ На 87-годишна възраст в неделя издъхна бележитият ни математик, политик и дипломат Благовест Сендов. За мнозина той беше познат като председател на Народното събрание в смутните времена от 1995 до 1997 г., но най-големите му успехи идват в научната сфера

Рибите ми помогнаха да се издигна в съдийството, казва кумът на Камата - Атанас Узунов Футболната легенда Христо Стоичков е станал специалист в улова на шарани в Америка. Това разкри неговият кум - бившият футболен съдия Атанас Узунов, който тези дни отпразнува своя имен ден. 64-годишният топрефер е общински съветник в Пловдив

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции