Топфизик поема научната дейност в Пловдивския университет

https://www.24chasa.bg/region/article/7501069 www.24chasa.bg
Проф. Теменужка Йовчева (вляво) поема един от най-важните ресори във вуза

Проф. Теменужка Йовчева от Физико-технологичния факултет ще ръководи научноизследователката и издателската дейност на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Тя бе избрана за зам.-ректор на академичния съвет и поема един от най-важните ресори.  Още четирима заместник-ректори ще има вузът под тепетата. Учебната дейност е поверена на доц. д-р Мария Стоянова от Химическия факултет, която и до момента заемаше тази позиция. С нейното ново назначение се утвърждава приемствеността в университета, подчерта ректорът проф. Румен Младенов.

Системата за наблюдение, управление и постоянен контрол на качеството на обучението и академичния състав" ще е под надзора на проф. Румяна Танкова от Педагогическия факултет. Този ресор е свързан с провеждането на вътрешния одит, атестацията и анкетите за качеството на обучение – както в университета, така и в неговите филиали в Кърджали и Смолян, обясни проф. Младенов.

Доц. д-р Надя Чернева от Филологическия факултет ще работи в ресор "Международно сътрудничество, академична мобилност, връзки с обществеността и протокол".

Информационната структура и акредитационните процедури са поверени на проф. д-р Антон Илиев от Факултета по математика и информатика.

Проф. д-р Невена Милева от Физико-технологичния факултет ще бъде пом.-ректор с ресор "Проектна дейност". Новият ректор проф.Румен Димитров Младенов бе избран за ректор на ПУ "Паисий Хилендарски" на 21 май т.г. За него гласуваха 84% от делегатите на Общото събрание.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пожар е избухнал в ТЕЦ “Марица Изток 2”. По предварителна информация при ремонтни дейности се е запалил един от комините в централата, който по-късно се е

Вратарят на "Реал" (Мадрид) Тибо Куртоа бе издебнат с красива брюнетка по време на почивката си. Двамата отмарят на Ибиса. Медиите на Иберийския полуостров бързо разконспирираха коя е новата мацка до стража. Оказа се, че новата му тръпка е известният испански модел Сара Солдати. Двамата не се притесняват да демонстрират близост,

Четирикратният шампион в най-голямата колоездачна обиколка "Тур дьо Франс" Крис Фрум се потроши при катастрофа по време на подготовката си за надпреварата, която започва на 6 юли. Британецът се блъсна нелепо в стена на къща. Той пусна кормилото, за да си издуха носа. Сблъсъкът е станал с 60 км/ч. Фрум бе опериран над осем часа,