Световният китайски проект „Един пояс – един път” стигна и до Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/7506807 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Авторката

Монтана може да бъде сериозен обект по новия път на коприната. Това заяви в разговор с кмета Златко Живков заместник-секретарят на централния комитет на град Инчуан Джоу Юнфън. Той е начело на петчленна делегация от китайския град, която до края на седмицата е на обиколка в областта. Акцентът на визитата е селското стопанство, производството, качеството и контрола на земеделска продукция. В състава на групата влизат г-жа Пей Йенцин – заместник председател на отдела по земеделие и развитие на селските райони, Сю Сингуо – началник управление и надзор на качеството на земеделската продукция, Сян Шън - началник на центъра за инспекция и контрол на качеството на земеделската продукция, Хуан Лиху – зам.председател на отдела за селските райони и управление на водните ресурси към район Синцин.

В рамките на визитата китайските гости са посетили база за зърно и торове, търговски центрове за земеделска техника, областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните и фирми за производство на млечни, месни продукти и вино.

„Радваме се, че за втори път делегация от Ин Чуан има възможност да посети Монтана”, заяви ръководителят на делегацията Джоу Юнфън. Ние също посрещнахме два пъти делегация от Монтана в нашия град и може да се каже, че вече сме стари приятели. В това наше посещение ние искахме да изследваме вашия опит в областта на производството, инспекцията и качеството на селскостопанската продукция, както и технологичния напредък в това отношение”, уточни той

Всичко, което трябва да знаете за:

След тази опознавателна обиколка, която трябва да изясни дали стандартите на двете страни в областта на селското стопанство са съвместими, ще бъдат планирани следващи стъпки за изпълнение на конкретни проекти.

Инчуан се намира в северозападен Китай и е един от градовете по протежението на проекта „Един пояс един път” – мащабна световна инициатива на министър-председателя на републиката Си Дзинпин, обявена преди няколко години.

„Когато нашият председател господин Си Дзинпин предложи този проект, уточни Джоу Юнфън, той имаше предвид всички преимущества за страните по този път. Виждаше възможности за развитие на селското стопанство икономиката и развитие на по-високо качество на продукцията в световен мащаб. И Инчуан, и Монтана имат дълга история, бляскава култура, и са двете перли по стария път на коприната. Ние се стремим да направим Инчуан един зелен град, хармонично място за живот на най-различни националности. В областта на земеделието имаме определен прогрес като планиране. Вече сме с голям опит в животновъдство, в отглеждането на специални кози, продуктите от които се наложиха на пазара. Същото важи за производството на вино и на ориз. Искаме да въведем цифровизация във всички обществени сфери и развием умно земеделие, чрез новите технологии. Областта на туризма е не по-малко важна за нас и правим всичко възможно да превърнем Инчуан в търсена дестинация.”

В Монтана, виждаме чудесните природни ресурси, богата земеделска продукция, вкусът на храните, които опитахме. Това ни кара да считаме че можем да имаме общи проекти, заяви Юнфън. Надаваме се вашият прекрасен град да бъде сериозен обект и по новия път на коприната, и това да даде тласък на развитието на земеделието, културата и туризма в рамките на централна и източна Европа. Също така се надяваме много приятели от Монтана да посетят нашия град, заяви в края на обръщението си Юнфън.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Фотосесия на модел събра очите на минувачите до известен столичен мол. В ролята на импровизирана съблекалня се превърна колата на моделката, която сменяше тоалетите на самата улица и предизвика фурор сред преминаващите покрай автомобилът и

Навръх рождения си ден бе привикана пред Темида силиконовата миска Гергана Райчевска, видя "България Днес". Скандалната плеймейтка е призована като пострадала от трафик на хора, за да даде показания срещу сочените за нейни сводници. Напук на топлото и слънчево време едрогърдата мадама се появи вчера в спецсъда на столичната ул

След Преслава се кърши и на гръцко Нови танцови стъпки е усвоил Боби Михайлов, става ясно от видеоклип, изпратен до редакцията. В непоказвания досега запис се виждат нови култови движения на футболния бос. През 2012 г. Боби стана известен с уникален танц по ритмите на парчето на Преслава "Като за финал".