Ангелкова с пилотна приемна в Слънчев бряг, погва нелегални туроператори

https://www.24chasa.bg/region/article/7506909 www.24chasa.bg
Министър Ангелкова проведе първата си открита приемна за сезон 2019 г. Снимки: Елена Фотева

Започват незабавни проверки за нерегламентирано предлагане на услуги от нелицензирани туроператори и турагенти. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която днес пороведе първата си открита приемна в Слънчев бряг.

"Стартирахме инициативата за открити приемни за всички предприемачи и граждани, които нямат възможност да присъстват на многобройните срещи на министерството с бранша, а имат конкретни въпроси и теми, които трябва да бъдат чути и да се търси тяхното решение. Това е изключително полезно и за мен като обратна връзка и със сигурност ще направим тази инициатива постоянна, коментира министър Ангелкова. В днешната приемна, която е пилотна, участие са взели представители на туроператори и агенти, които имали притеснения от нелоялна конкуренция. Те алармирали за тенденция  да се предлагат екскурзии от хора, които нямат необходимите лицензи, не са вписани в официалните регистри и нямат квалификация за екскурзоводи.

Друга обсъждана тема била нерегламентираното предлагане на транспортни услуги. По въпроса още другата седмица ще организираме среща с министър Росен Желязков и с представители на транспортното министерство, както и с общинските органи за контрол в областта на транспорта, каза министър Ангелкова. 

Министър Ангелкова разговаря с граждани и представители на бизнеса в най-големия ни курортен комплекс Слънчев бряг.

Тя поясни, че повечето от дискутираните от предприемачите проблеми вече са взети предвид в подготвените промени в Закона за туризма в частта за националните курорти. Те ще бъдат подробно разписани в наредбата, която ще се изготви, след като законът бъде приет, и в срок, определен от народните представители. Наредбата ще регламентира дейностите, свързани с инфраструктурата, зелените площи, паркингите, достъпа.

Министърът на туризма изрази увереността си, че изнесените приемни, каквито ще има не само в Слънчев бряг, но и по цялото Черноморие, ще бъдат изключително полезни.  "Сигурна съм, че те ще съдействат за повишаване качеството на обслужването, което е пряко свързано с имиджа на България като туристическа дестинация. Ще бъдем безкомпромисни в изискването да се спазват законите на страната от всички ангажирани с туристическа дейност, за да гарантираме сигурността и правата на българските и чуждестранните туристи", обобщи министърът на туризма.

След Слънчев бряг Ангелкова провери на място хотел "Емералд" в Равда, за който имало сигнали за нарушения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,