Приключи изграждането на дневен център за деца с увреждания в Троян

https://www.24chasa.bg/region/article/7507103 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Година след полагането на първа копка на един от най-дългоочакваните обекти, приключи строежът по проект "Изграждане на Дневен център за деца с увреждания и техните семейства в град Троян", съобщиха от пресцентъра на общината в балканския град. През месец май беше доставено обзавеждането и компютърната и офис техника. Предстои доставката и на кухненското оборудване и специализираното оборудване.

Основната цел на проекта е осигуряване на подходяща и ефективна социална инфраструктура, допринасяща за предоставянето на услуга в общността за деца с увреждания и техните семейства. Чрез реализацията му ще се гарантира достъпът и правото на всяко дете да получи качествена грижа и услуги в общността според индивидуалните му потребности.

Центърът е разположен на площ от 384 кв. метра. Капацитетът, който може да поеме, е до 30 деца дневна грижа и 60 консултативна. Пред него е изграден паркинг за около 10 автомобила.

Всичко, което трябва да знаете за:

Дневният център вече разполага с всички необходими помещения - психосензорна зала, зали за лечебна физкултура, зали за дневен престой и групова работа - за деца и друга за младежи, за индивидуална работа, кабинет логопед и психолог. Отоплението е осигурено с отделно котелно, има двор с алейна мрежа и сензорна градина, озеленяване, места за отдих и в същото време да бъде безопасно място за троянските деца и младежи с увреждания. Появиха се и първите дарители на новата услуга - младото семейство Милена Троанска и Тихомир Атанасов, които дариха 1500 лв., събрани на сватбата им.

През месец май Община Троян подаде проектно предложение към Управляващия орган на ОП "Развитие на човешките ресурси" за финансиране предоставянето на социалната услуга. Тече тримесечният срок за оценка на проектното предложение, след което ще се пристъпи към изпълнение на заложените дейности, включващи подбор и наемане на персонал за предоставяне на социалната услуга, дооборудване и дообзавеждане на помещения в услугата, закупуване на специализирано транспортно средство и предоставяне на социалната услуга.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Фотосесия на модел събра очите на минувачите до известен столичен мол. В ролята на импровизирана съблекалня се превърна колата на моделката, която сменяше тоалетите на самата улица и предизвика фурор сред преминаващите покрай автомобилът и

Навръх рождения си ден бе привикана пред Темида силиконовата миска Гергана Райчевска, видя "България Днес". Скандалната плеймейтка е призована като пострадала от трафик на хора, за да даде показания срещу сочените за нейни сводници. Напук на топлото и слънчево време едрогърдата мадама се появи вчера в спецсъда на столичната ул

След Преслава се кърши и на гръцко Нови танцови стъпки е усвоил Боби Михайлов, става ясно от видеоклип, изпратен до редакцията. В непоказвания досега запис се виждат нови култови движения на футболния бос. През 2012 г. Боби стана известен с уникален танц по ритмите на парчето на Преслава "Като за финал".