Мащабни ремонти за близо 30 млн.лв. по пътищата във Великотърновско това лято

https://www.24chasa.bg/region/article/7522138 www.24chasa.bg
Областният управител порф.Любомиро Попова и шефът на ОПУ Венцислав Ангелов обсъдиха пътните ремонти

Областният управител проф. Любомира Попова проведе среща с директора на Областно пътно управление – Велико Търново Венцислав Ангелов, за да се обсъди състоянието на пътната мрежа на територията на областта. Това съобщават от областната администрация.

Директорът на ОПУ запозна проф. Попова с пътната обстановка към момента, с проектите, които се реализират, програмата за ремонти, които предстоят през тази и следващата година. Двамата коментираха и възможностите за реализиране на важни проекти за реконструкция, модернизация на пътища и съображения по тях в това число и ремонт на двата тунела.

На територията на областта през 2019г. се извършва превантивен ремонт на определени участъци от републикански пътища по програмата за текущ ремонт и поддържане. Рехабилитират се 8.2 км от граница с област Русе - Вардим - Свищов. Крайдунавския панорамен републикански път Нов град-Свищов-Никопол свързва три съседни области. Трафикът, преминаващ по него, е тежък и интензивен и ще бъде ремонтирант най-компрометирания участък от него. Общата стойност на ремонта съгласно заданието възлиза на 4 100 000 лв. с ДДС. Ремонтните дейности са стартирали на 18.06.2019г. и трябва да приключат до края на юли.

Всичко, което трябва да знаете за:

С 3.2 милиона лв.с ДДС върви основен ремонт и на над 6 км от пътя Поликраище-Първомайци-Г.Оряховица. Той е единствената връзка между Великотърновска и Сливенска област, пропускаща тежко автомобилно движение. Това е път с голяма социалната значимост по направлението от път I-5, през път I-4, към прохода „Вратник“ и Южна България. Към момента участъкът е с влошени експлоатационни и технически характеристики. По него има пукнатини, разрушения и слягания, лошо отводняване. Постоянните ремонти, извършвани от ОПУ-В.Търново по програмата за текущ ремонт и поддържане са с краткотраен ефект. Ремонтните дейности стартираха на 21.05.2019 г. и следва да приключат до 30 септември.

В ход е и мащабна рехабилитация на близо 22 км от трасето Стамболово-Русаля-Хотница-Самоводене, свързващ общинския център Павликени и областния град Велико Търново. Трафикът, преминаващ по него е тежък и интензивен. Общата стойност на ремонта съгласно заданието възлиза на 10 931 000 лв. с ДДС. Ремонтите започнаха в началото на юни. Пътят трябва да е готов до 28 юли.

На финал е и обновяването на пътя Миндя - Присово, в който са вложени над 9.3 милиона лв. Пътят е основна и най-пряка връзка за жителите на 5 големи села от община Велико Търново с областния център. Основен ремонт на участъкаот над 18 км не е правен.

Същевременно с изпълнението на мащабните ремонтни дейности на територията на област Велико Търново са изпълнени, изпълняват се или предстои да бъдат изпълнени и други дейности по текущ ремонт и поддържане на останалите пътища на обща стойност 1 294 723 лв. с ДДС, стана ясно на срещата. Одобрено е задание за изкърпване на Прохода на републиката за над 255 хиляди лв.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Фотосесия на модел събра очите на минувачите до известен столичен мол. В ролята на импровизирана съблекалня се превърна колата на моделката, която сменяше тоалетите на самата улица и предизвика фурор сред преминаващите покрай автомобилът и

Навръх рождения си ден бе привикана пред Темида силиконовата миска Гергана Райчевска, видя "България Днес". Скандалната плеймейтка е призована като пострадала от трафик на хора, за да даде показания срещу сочените за нейни сводници. Напук на топлото и слънчево време едрогърдата мадама се появи вчера в спецсъда на столичната ул

След Преслава се кърши и на гръцко Нови танцови стъпки е усвоил Боби Михайлов, става ясно от видеоклип, изпратен до редакцията. В непоказвания досега запис се виждат нови култови движения на футболния бос. През 2012 г. Боби стана известен с уникален танц по ритмите на парчето на Преслава "Като за финал".