Мащабни ремонти за близо 30 млн.лв. по пътищата във Великотърновско това лято

https://www.24chasa.bg/region/article/7522138 www.24chasa.bg
Областният управител порф.Любомиро Попова и шефът на ОПУ Венцислав Ангелов обсъдиха пътните ремонти

Областният управител проф. Любомира Попова проведе среща с директора на Областно пътно управление – Велико Търново Венцислав Ангелов, за да се обсъди състоянието на пътната мрежа на територията на областта. Това съобщават от областната администрация.

Директорът на ОПУ запозна проф. Попова с пътната обстановка към момента, с проектите, които се реализират, програмата за ремонти, които предстоят през тази и следващата година. Двамата коментираха и възможностите за реализиране на важни проекти за реконструкция, модернизация на пътища и съображения по тях в това число и ремонт на двата тунела.

На територията на областта през 2019г. се извършва превантивен ремонт на определени участъци от републикански пътища по програмата за текущ ремонт и поддържане. Рехабилитират се 8.2 км от граница с област Русе - Вардим - Свищов. Крайдунавския панорамен републикански път Нов град-Свищов-Никопол свързва три съседни области. Трафикът, преминаващ по него, е тежък и интензивен и ще бъде ремонтирант най-компрометирания участък от него. Общата стойност на ремонта съгласно заданието възлиза на 4 100 000 лв. с ДДС. Ремонтните дейности са стартирали на 18.06.2019г. и трябва да приключат до края на юли.

С 3.2 милиона лв.с ДДС върви основен ремонт и на над 6 км от пътя Поликраище-Първомайци-Г.Оряховица. Той е единствената връзка между Великотърновска и Сливенска област, пропускаща тежко автомобилно движение. Това е път с голяма социалната значимост по направлението от път I-5, през път I-4, към прохода „Вратник“ и Южна България. Към момента участъкът е с влошени експлоатационни и технически характеристики. По него има пукнатини, разрушения и слягания, лошо отводняване. Постоянните ремонти, извършвани от ОПУ-В.Търново по програмата за текущ ремонт и поддържане са с краткотраен ефект. Ремонтните дейности стартираха на 21.05.2019 г. и следва да приключат до 30 септември.

В ход е и мащабна рехабилитация на близо 22 км от трасето Стамболово-Русаля-Хотница-Самоводене, свързващ общинския център Павликени и областния град Велико Търново. Трафикът, преминаващ по него е тежък и интензивен. Общата стойност на ремонта съгласно заданието възлиза на 10 931 000 лв. с ДДС. Ремонтите започнаха в началото на юни. Пътят трябва да е готов до 28 юли.

На финал е и обновяването на пътя Миндя - Присово, в който са вложени над 9.3 милиона лв. Пътят е основна и най-пряка връзка за жителите на 5 големи села от община Велико Търново с областния център. Основен ремонт на участъкаот над 18 км не е правен.

Същевременно с изпълнението на мащабните ремонтни дейности на територията на област Велико Търново са изпълнени, изпълняват се или предстои да бъдат изпълнени и други дейности по текущ ремонт и поддържане на останалите пътища на обща стойност 1 294 723 лв. с ДДС, стана ясно на срещата. Одобрено е задание за изкърпване на Прохода на републиката за над 255 хиляди лв.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.