Звездите на театъра на фестивал в Разлог

https://www.24chasa.bg/region/article/7522359 www.24chasa.bg
Започна театралният фестивал в Разлог.

В деня на магията на уханните билки-Еньовден, започна осмото издание на театралния фестивал "Звездите на театъра" в Разлог. По традиция всяка година на този ден стартира едно от най-значимите културни събития в страната ни, а обаянието от празника на билките се въплъщава интуитивно в театъра и празниците, посветени на него.

Театралният форум бе открит от кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев, който поздрави жителите и гостите на град Разлог. Той бе със съпругата си Ирина. Поздрави отправиха и актрисата Нона Йотова, както и драматургът Розалия Радичкова. Първата постановка, на която се наслади публиката в препълнената зала на читалището бе криминалната комедия "Редки тъпанари" на русенския драматичен театър. Тази вечер е постановката "Тя,  той и още двама трима" с участието на  Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Тихомир Благоев. Моноспектакълът на Мариус Куркински  "Черното пиле" ще бъде представен в сряда.

На сцената в различни постановки на Сатиричния театър и Народния театър Иван Вазов" ще излязат още Михаил Билалов, Николай Урумов, Ани Вълчанова, Иван Юруков, Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Радина Боршош, Атанас Петков, Богдан Бухалов, Неделин Найденов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и