Община Добрич тегли кракокрочни заеми за благоустрояване

https://www.24chasa.bg/region/article/7522710 www.24chasa.bg
Елка Димова Снимка: Общинска администрация град Добрич

Общинският съвет гласува единодушно община град Добрич да сключи договор за кредит с "Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ" ЕАД, по силата на който да поеме краткосрочен общински дълг за реализацията на два проекта - "Реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич“ и "Подобряване на връзката с TEN-T мрежата в трансграничния регион Меджидия – Добрич., финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество.

Дългът е краткокрочен – за 12 месеца. Източниците за погасяване на дълга ще са от плащанията от Управляващия орган по програмите. Средствата са нужни за разплащане към изпълнителите, които предстоят през август и септември.

Двата краткосрочни заема от фонд "ФЛАГ" са с общ размер от близо 9 000 000 лева. "Това е максимумът, зависи какво ще ни е нужно" – каза зам.-кметът Елка Димова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.