Скулптор разкрасява Враца с изсъхнали дървета (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/7522757 www.24chasa.bg
Снимки на автора.

Изсъхналите дървета във Враца от няколко години се превръщат в различни символи под сръчните ръце на скулптора Милен Иванчев. Последният проект на уредника в художествената галерия към регионалния исторически музей е да направи от два дънера пред начално училище "Иванчо Младенов" послание за книжовността.

Върху едното дърво той дълбае 10 книги, които всеки трябва да прочете. Сред тях са Библията и Рибният буквар. На върха на скулптурата вече е изобразена сова, която е символ на знанието. Творецът предвижда до края на седмицата, при благоприятни метеорологични условия, да започне работа и по второто дърво, на което ще пресъздаде кирилицата.

От подпалено от мълния дърво преди две години ваятелят изработи орел в полет близо до централния врачански площад. На Милен Иванчев са и трите фигури на животни, които красят градинката пред сградата на пощата и радват децата. От общината пък са се ангажирали всяка година да лакират творенията му, за да се запазят по-дълго.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.