Община Ловеч отпуска годишни стипендии на деца с изявени дарби

https://www.24chasa.bg/novini/article/7522983 www.24chasa.bg
Снимка община Ловеч

Община Ловеч отпуска годишни стипендии на деца с изявени дарби, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Учениците са се класирали на престижни места в национални или международни конкурси и състезания, ученически олимпиади, ученически игри. Стипендиите се отпускат по Закона за закрила на детето, Правилата за подпомагане на деца и ученици с изявени дарби в община Ловеч, както и Общинската програма с мерки за подпомагане на деца и ученици с изявени дарби.

От 21 май 2019 г. са изменени Правилата за подпомагане на деца и ученици с изявени дарби от Община Ловеч. Целта е повече деца или ученици да бъдат стимулирани със стипендии. Голяма част от тях участват и са заели призови места в мероприятия, включени в Националната програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавните и общинските училища за 2019 г., но отпадат поради възрастовата група, или мястото, на което са класирани.

С промените отпадналите от Националната програма деца или ученици ще могат да получават стипендии от Общинската програма с мерки за подпомагане на деца и ученици с изявени дарби.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По бизнес срещи в луксозно столично заведение бе забелязан от "България Днес" Йордан Динев. Предприемачът се сля с останалите посетители, облечен в яке, а не със скъпарски кюстюми и палта. Компания му правеше млад здравеняк, който елегантно го настани на задната седалка и шофираше по натоварените софийски улици

И на 75 години Цветана Манева има енергията сама да си пазарува, видя "България Днес". Облечена в дебело и дълго зимно яке, бележитата ни актриса с уверена стъпка носеше пазарската чанта, която беше понапълнила с продукти.

Без никакво наперено държание, свенлива, земна и напълно нормална се оказа красивата манекенка Маги Вълчанова, която изненадващо бе заловена от топпапараците на "България днес" да обядва в стола на Националната спортна академия. Носителката на титлите "Мис Вселена България" и "Мис Свят България" 2000 учи в Спортната академия