Международното състезание „Математика без граници“ под знака на българската роза

https://www.24chasa.bg/region/article/7530334 www.24chasa.bg

Международният турнир „Математика без граници“ ще събере за шести път в Несебър деца от цял свят. Тази година в престижното състезание участие ще вземат 1200 ученици от 1. до 12. клас от 15 страни – Азербайджан, България, Виетнам, Иран, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция,Узбекистан, Филипините, Словения и Украйна.

Турнирът ще се проведе в два етапа като на 29 юни, след официалното откриване, ще се състоят индивидуалните финали, а на следващия – 30 юни, отборната надпревара.

Събитието традиционно се провежда под патронажа на кмета на Несебър г-н Николай Димитров, а домакин отново ще е Средно училище „Любен Каравелов“.

Част от тазгодишната програма на турнира е засаждане на градина с български рози в двора на училището.

СУ „Любен Каравелов“ ще се включи в състезанието с 4-ма индивидуални участника:

Деян-Емил Атанасов (4. клас) – медалист от миналата година; Стойко Войнов(3. клас); Мая Минкова (4. клас) - медалист от миналата година и Никола Войнов (6. клас).

На 1 юли в амфитеатъра на стария Несебър за шести път ще бъдат излъчени звездите на турнира - най-успешните състезатели от всяка страна-участничка и шампионите за 2019 г., като кметът на Несебър ще връчи купата „Шампион сред шампионите“ и наградата за учителите с принос в популяризирането на турнира.

Тази година за всеки награден, освен купа, ще има и изненада - българска роза.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки